ΑΚΕΛ: Fake news από ΕΛΚ και ΔΗΣΥ

Για «χοντροκομμένο» fake news κάνει λόγο το ΑΚΕΛ σχολιάζοντας χθεσινή ανακοίνωση της ευρωομάδας της δεξιάς και την αναπαραγωγή της στην Κύπρο από το ΔΗΣΥ ενώ την ίδια ώρα αναφέρει ότι είναι φτηνός λαϊκισμός που πλήττει την υπόθεση της Κύπρου.\

«Σημειώνουμε ότι η Ομάδα της Αριστεράς ζήτησε γραπτώς στις 24 Ιουνίου να συζητηθεί στην επόμενη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η επιθετικότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί με έκδοση Ψηφίσματος. Στη χθεσινή διάσκεψη των Προέδρων των Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, διαφάνηκε ότι δεν υπήρχε πλειοψηφία για έκδοση Ψηφίσματος ένεκα της στάσης άλλων πολιτικών ομάδων», αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου.

«Αν ο ΔΗΣΥ και το ΕΛΚ θέλουν συζήτηση για το ρόλο κάθε πολιτικής ομάδας στα ευρωτουρκικά και στην υπόθεση της Κύπρου, μπορεί να γίνει. Υπενθυμίζουμε ότι είναι κυβερνήσεις του ΕΛΚ που εμποδίζουν τη λήψη πιο δραστικών μέτρων σε βάρος της Τουρκίας. Είναι οι κυβερνήσεις του ΕΛΚ –με προεξάρχουσα τη Γερμανία- που συνεχίζει το εμπόριο όπλων με την Τουρκία και την παράδοση πολεμικών υποβρυχίων στον Ερντογάν. Είναι το ΕΛΚ, του Προέδρου του Μάρτιν Βέμπερ συμπεριλαμβανομένου, που στην περσινή Έκθεση Προόδου για την Τουρκία ψήφισε υπέρ της συζήτησης για αναβάθμιση της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ-Τουρκίας που σημαίνει να πολλαπλασιαστούν οι ευρωτουρκικές μπίζνες. Είναι το ΕΛΚ που καταψήφισε την τροπολογία της Αριστεράς για το Κυπριακό που απαιτεί κατάργηση των τουρκικών εγγυήσεων και ταχεία αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων».

«Από την άλλη, μια απλή ανάγνωση των πρακτικών του Ευρωκοινοβουλίου αρκεί για να πειστεί κανείς ότι είναι η Ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο που διαχρονικά σε όλες τις κρίσιμες για την Κύπρο και τα ευρωτουρκικά ψηφοφορίες, στηρίζει σύσσωμη όχι απλώς τις θέσεις του ΑΚΕΛ αλλά τα δίκαια της Κύπρου και του λαού της».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.