ΑΚΕΛ: Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση Συναγερμού άφησε την κοινωνία έρμαιο στην ακρίβεια

Η ακρίβεια γιγαντώνεται – Η κυβέρνηση στον κόσμο της αναφέρει σε γραπτή του δήλωση  το μέλος του ς Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ & Επικεφαλής Τομέα Οικονομίας Χάρης Πολυκάρπου.

Ενώ προσθέτει οτι στους τελευταίους μήνες της θητείας της δεν μπορεί να δώσει καμιά ελπίδα και προοπτική στο λαό. Αυτή μπορεί να υπάρξει μόνο με προοδευτική αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου.

Η ανακοίνωση:

Οι πρόσφατες διαπιστώσεις του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου ότι πρώτος κίνδυνος για την κυπριακή οικονομία είναι η ακρίβεια, σε συνδυασμό με τις νέες αυξήσεις στα καύσιμα, αντανακλούν αυτό που έτσι και αλλιώς βιώνει καθημερινά η κοινωνία. Ότι η ακρίβεια γιγαντώνεται και γονατίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να ζει στον κόσμο της. Αρνείται τις ενδείξεις των οικονομικών δεικτών και κάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούει τις οικονομικές αναλύσεις και εκθέσεις. Κάθε μέρα που περνά δείχνει όλο και πιο έντονα ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να στηρίξει την κοινωνία. Διαφορετικά, θα είχε παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για αντιμετώπιση της ακρίβειας. Διαφορετικά, θα υιοθετούσε μέτρα που το ΑΚΕΛ και η αντιπολίτευση με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισαν στη Βουλή. Θα είχε ήδη πάρει πρωτοβουλία για φορολόγηση των υπερκερδών στον τομέα της ενέργειας.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση Συναγερμού άφησε την κοινωνία έρμαιο στην ακρίβεια και οδηγεί την οικονομία σε περιπέτειες. Στους τελευταίους μήνες της θητείας της δεν μπορεί να δώσει καμιά ελπίδα και προοπτική στο λαό. Αυτή μπορεί να υπάρξει μόνο με προοδευτική αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy