ΑΚΕΛ: Φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών για στήριξη της κοινωνίας

«Τα κέρδη μαμούθ που ανακοινώνουν οι τράπεζες για τους πρώτους μήνες του έτους αποκαλύπτουν τα πραγματικά αποτελέσματα των συνεχών αυξήσεων στα επιτόκια. Οι τράπεζες προικοδοτούνται με πρωτοφανή – απροσδόκητα έσοδα και κέρδη που τα πληρώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις», τονίζει το ΑΚΕΛ δια του επικεφαλής του Τομέα Οικονομίας, Χάρη Πολυκάρπου.

Αναλυτικά:

Σε αυτή τη διαδικασία το Κράτος δηλώνει απών. Η κυβέρνηση Ν. Χριστοδουλίδη παραμένει θεατής, χωρίς ουσιαστικές προτάσεις αφού περιορίζεται σε παρακλήσεις και ευχολόγια προς τις τράπεζες για να επιστρέψουν ψίχουλα πίσω στην κοινωνία.

Θέση μας είναι το Κράτος δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται και έχει ευθύνη να στηρίξει αποτελεσματικά την κοινωνία. Για αυτό και θα πρέπει να προχωρήσει στη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών, διότι σήμερα ένα τέτοιο μέτρο είναι και δίκαιο και αναγκαίο. Τα έσοδα που θα προκύψουν θα καταστήσουν εφικτή την εκπόνηση σχεδίων για στοχευμένη στήριξη ευάλωτων δανειοληπτών -υφιστάμενων και νέων- καθώς και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δεν είναι η ώρα για δικαιολογίες, είναι η ώρα για αποφάσεις. Αν υπάρχει πολιτική βούληση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy