ΑΚΕΛ: Φωταγωγημένα στον Πενταδάκτυλο τα «έργα» του ΓρίβαΗ κυβέρνηση Αναστασιάδη και οι Πρόεδροι του ΔΗΣΥ και του ΕΛΑΜ παρέστησαν για άλλη μια χρονιά στο μνημόσυνο του Γρίβα, που συνεχίστηκε με συγκέντρωση στο κρησφύγετό του, στο οποίο κρυβόταν ο ιδρυτής και αρχηγός της ΕΟΚΑ Β’ στα χρόνια της δράσης της ακροδεξιάς, φασιστικής οργάνωσης.

Η ετήσια μάζωξη της ελληνοκυπριακής δεξιάς για να τιμήσει τον Γρίβα είναι αλάτι στην ανοιχτή πληγή της πατρίδας και του λαού μας, την τουρκική κατοχή. Είναι όμως και μια διαρκή υπενθύμιση ότι η υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας δεν είναι παρελθοντολογία, αλλά διαρκές χρέος.

Η δεξιά και η ακροδεξιά μπορεί να νομίζουν ότι με την επιμονή τους να τιμούν τον Γρίβα θα καταφέρουν να παραχαράξουν την ιστορική αλήθεια και να σβήσουν τα εγκλήματα του ΕΟΚΑβήτικου φασισμού. Αυτά όμως δεν μπορούν να σβηστούν. Είναι φωταγωγημένα στον Πενταδάκτυλο, διάσπαρτα στα νεκροταφεία όλης της Κύπρου, στους προσφυγικούς συνοικισμούς, στα φέρετρα μέσα στα οποία επιστρέφουν ακόμα οι αγνοούμενοί μας.
Ο ΕΟΚΑβήτικος φασισμός δεν ήταν ούτε λάθος, ούτε αφροσύνη. Ήταν συνειδητή προδοσία και συνέργεια μαζί με την ελλαδική χούντα και τον τουρκικό Αττίλα, για τη διχοτόμηση του νησιού μας, που οργανώθηκε από το αφεντικό όλων αυτών, το ΝΑΤΟ. Έτσι είναι γραμμένοι στα πιο μαύρα κατάστιχα της Ιστορίας όλοι αυτοί που τιμά η κυβέρνηση, ο ΔΗΣΥ και το ΕΛΑΜ.

Η Ιστορία δεν ανατρέπεται όσα μνημεία και μνημόσυνα κι αν κάνουν στον Γρίβα. «Ας όψονται οι αίτιοι» μονολογούν ακόμα οι μανάδες των πεσόντων, οι πρόσφυγες και οι παθόντες της κυπριακής τραγωδίας. Και αυτό θα συνοδεύει για πάντα τόσο τον Γρίβα, όσο και τους πρωτομάστορες της προδοσίας.