ΑΚΕΛ για φράχτη στη νεκρά ζώνη: Στέλνει επικίνδυνα πολιτικά μηνύματα

Η απόφαση της κυβέρνησης να στήσει φράκτη 11 χιλιομέτρων κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής για να ανακόψει τις μεταναστευτικές ροές από τα κατεχόμενα, ενώ κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί τον διακηρυγμένο στόχο, στέλνει και επικίνδυνα πολιτικά μηνύματα, αναφέρει σε ανακοίνωση το ΑΚΕΛ, για την απόφαση της κυβέρνησης να στήσει φράκτη κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής.

«Πέραν του γεγονότος ότι πουθενά στον κόσμο δεν λύθηκε το μεταναστευτικό με φράκτες και τείχη, εγείρονται επιπρόσθετα ερωτήματα:

  • Ποια μηνύματα στέλνει η κυπριακή κυβέρνηση, σε μια κρίσιμη πολιτικά συγκυρία, με μια ενέργεια που παραπέμπει σε οριοθέτηση συνόρου της Κυπριακής Δημοκρατίας;
  • Ακριτικές κοινότητες διαμαρτύρονται για αυτή την εξέλιξη. Άρα προκύπτει το ερώτημα αν έχει προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση με τις κοινότητες αυτές, κάτοικοι των οποίων διέρχονται ή ασκούν γεωργικές δραστηριότητες στις περιοχές αυτές».

«Δεν έδωσε απαντήσεις ακόμη η Κυβέρνηση σε ερωτήματα και ανησυχίες»

Η κυβέρνηση δεν έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα και τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής Αστρομερίτη για την τοποθέτηση συρματοπλέγματος στην ουδέτερη ζώνη για την ανακοπή της ροής μεταναστών από τα κατεχόμενα, δήλωσε στον Άστρα ο κοινοτάρχης Αστρομερίτη Άρης Κωνσταντίνου.

Η τοποθέτηση του συρματοπλέγματος, ανέφερε στην Πρωινή Έκδοση, ξεκίνησε από το οδόφραγμα και θα φτάσει μέχρι το αεροδρόμιο Λευκωσίας.

Διαβάστε επίσης: Τοποθετεί συρματοπλέγματα εντός της νεκρής ζώνης η κυβέρνηση – Ζητούν διαβεβαιώσεις οι κοινοτάρχες (φωτογραφίες)

Ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι οι ροές μεταναστών δημιουργούν αρκετά προβλήματα.

Ωστόσο, πρόσθεσε, προκαλείται αντίδραση των κατοίκων διότι παρεμποδίζεται η πρόσβαση τους στις καλλιέργειες τους, γι’ αυτό και θα τοποθετηθούν καγκελόπορτες για την διέλευση τους.

Όμως, διερωτήθηκε ποιος θα ελέγχει αυτές τις εισόδους και εξόδους και πώς θα διασφαλίζεται η είσοδος και έξοδος από την ουδέτερη ζώνη, αφού η κίνηση από και προς τις καλλιέργειες μέσα στην ουδέτερη ζώνη είναι σε 24ωρη βάση.

Ο κοινοτάρχης Αστρομερίτη εξέφρασε φόβους για πιθανή και σταδιακή απονέκρωση της περιοχής.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.