ΑΚΕΛ για ΑΗΚ: Οι φορολογούμενοι πολίτες πληρώνουν το «λογαριασμό»

Έλα στο Google News

Η χθεσινή παρουσίαση των Πεπραγμένων της ΑΗΚ για το 2020 δυστυχώς, επιβεβαίωσε τους φόβους και τις ανησυχίες του ΑΚΕΛ, τις οποίες διατυπώνουμε εδώ και χρόνια, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

 

«Συγκεκριμένα, χθες επιβεβαιώθηκε ότι το κόστος ηλεκτρισμού εξακολουθεί να είναι πολύ ψηλό για τους καταναλωτές και τα επιχειρήσεις του τόπου και ότι οι όποιες μειώσεις είναι αποτέλεσμα της καλής πρόθεσης της ΑΗΚ και γίνονται σε βάρος της βιωσιμότητας του Οργανισμού», τονίζεται.

«Για το ΑΚΕΛ αυτή η κατάσταση είναι αδιέξοδη. Δυστυχώς σήμερα πληρώνουμε το τίμημα λανθασμένων χειρισμών και πολιτικών της κυβέρνησης οι οποίες συνοψίζονται:

1.    Στην αδυναμία εισαγωγής Φυσικού Αερίου έγκαιρα και σε χαμηλή τιμή

2.    Στην αδυναμία ένταξης ορθολογικά και κατά οργανωμένο τρόπο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή μέσα από μειοδοτικούς διαγωνισμούς.

3.    Στις αστοχίες και τις αδυναμίες από το διορισμένο ΔΣ της ΑΗΚ να  αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά προβλήματα που παρουσιάζονταν.

Για όλα τα πιο πάνω ως ΑΚΕΛ προειδοποιήσαμε έγκαιρα και καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις και εισηγήσεις. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Σήμερα, οι φορολογούμενοι πολίτες πληρώνουν τον λογαριασμό.»

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.