ΑΚΕΛ για «Αλήθεια»: Κτύπημα της εφημερίδας στη νοημοσύνη των αναγνωστών της

«Κτύπημα της εφημερίδας στη νοημοσύνη των αναγνωστών της», χαρακτήρισε δημοσίευμα της «Αλήθειας», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

Μιλώντας στον Άστρα, ο κ. Κουκουμάς κλήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα της «Αλήθειας»  το οποίο κάνει λόγο για «ύπουλο κτύπημα του ΑΚΕΛ κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας», με αφορμή την αυριανή εκδήλωση που διοργανώνει στη Δερύνεια για λύση και επανένωση.

Ο κ. Κουκουμάς χαρακτήρισε το δημοσίευμα ως κτύπημα της εφημερίδας στη νοημοσύνη των αναγνωστών της, κάνοντας λόγο για παραλογισμό.

Υπενθύμισε ότι στην αυριανή εκδήλωση συμμετέχουν δεκάδες οργανώσεις και κόμματα από τις δυο κοινότητες, καθώς και εκπρόσωποι από κόμματα του εξωτερικού καθώς και ο πρόεδρος της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, οι οποίοι απορρίπτουν τη λύση των δυο κρατών και τάσσονται υπέρ της λύσης ΔΔΟ καταδικάζοντας την τουρκική κατοχή.

Πέραν τούτου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, ανέφερε ότι το πρώτο και μεγαλύτερο εμπόδιο στην επίλυση του Κυπριακού στη βάση ΔΔΟ είναι η εμμονή της Τουρκίας και του Ταταρ για λύση δυο κρατών και είναι φανερό ότι με αυτή την προοπτική δεν μπορούμε να φτάσουμε σε λύση.

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, εμπόδιο αποτελούν και οι Βρετανικές ιδέες οι οποίες που οδηγούν σε λύση συνομοσπονδίας, και το ανησυχητικό είναι πως ούτε η κυβέρνηση ούτε το κυβερνών κόμμα έχουν δείξει διάθεση για απόρριψη αυτών των θέσεων.

Το ΑΚΕΛ, είπε, έχει απορρίψει από την αρχή το περιεχόμενο αυτών των προτάσεων ενώ την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος δεν επιδεικνύει σταθερότητα σε λύση ΔΔΟ καθώς κάποιες μέρες τάσσεται υπερ των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και κάποιες άλλες καταθέτει προτάσεις που προωθούν λύση αποκεντρωμένης ομοσπονδίας και επιστροφή στο σύνταγμα του ’60.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy