ΑΚΕΛ για ανακοίνωση ΚΕΔΙΠΕΣ: Συνεχίζουμε να πληρώνουμε την κάκιστη συμφωνία για το Συνεργατισμό


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


«Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της ΚΕΔΙΠΕΣ, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης Αναστασιάδη και της Ελληνικής Τράπεζας, για περίοδο 40 μηνών μόνο η τράπεζα έχει υποβάλει απαιτήσεις συνολικού ύψους 107,1 εκατ. ευρώ. Κανένας, μάλιστα, δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το τελικό ποσό της «λυπητερής», αφού η συμφωνία έχει διάρκεια μέχρι το 2030!», τονίζει το ΑΚΕΛ δια του μέλους του Πολιτικού Γραφείου, Ελένης Μαύρου.

«Επισημαίνεται ότι, πριν την έγκριση της συμφωνίας από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ, το Υπουργείο Οικονομικών διαβεβαίωνε τη Βουλή ότι οι ενδεχόμενες ζημιές θα ήταν μέχρι 155 εκατ. ευρώ σε βάθος 12 ετών», προσθέτει η κ. Μαύρου.

Τονίζει επίσης ότι «η χθεσινή ανακοίνωση της ΚΕΔΙΠΕΣ υπενθυμίζει, σε όσους θέλουν να ξεχάσουν, τα τεράστια λάθη και την κάκιστη διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης Ν. Αναστασιάδη που οδήγησαν στη διάλυση του Συνεργατισμού».

«Οι ευθύνες στην κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού για τη διάλυση του Συνεργατισμού, είναι σαφέστατα καταγραμμένες στο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής. Έστω και αν μέχρι σήμερα παραμένουν ατιμώρητες. Το τεράστιο αυτό έγκλημα σε βάρος του λαού μας δεν μπορεί, όμως, να μένει εσαεί ατιμώρητο», ανέφερε η κ. Μαύρου.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.