ΑΚΕΛ για ασφαλτικά: Δικαίωση για κατοίκους η απόφαση Ανωτάτου – Να αφήσει τις μεθοδεύσεις η Κυβέρνηση

«Η χτεσινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σχετικά με τη λειτουργία των ασφαλτικών εργοστασίων δικαιώνει τον αγώνα των κατοίκων των περιοχών Ιδαλίου- Γερίου – Τσερίου», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, το Γραφείο Περιβάλλοντος του ΑΚΕΛ.

Αναλυτικά:

«Η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ οφείλει τώρα να αφήσει κατά μέρος τις μεθοδεύσεις και να συμμορφωθεί με τις συστάσεις της μελέτης ανεξάρτητης ομάδας ακαδημαϊκών, όπως δεσμεύθηκε και ενώπιον της Βουλής να πράξει ο αρμόδιος Υπουργός. Η μελέτη ξεκάθαρα υποδεικνύει ότι τα εργοστάσια δεν μπορούν να μεταφερθούν στην περιοχή Μιτσερού και ότι πρέπει να αναζητηθούν άλλες λύσεις.

Το γιατί μετά από την εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης το Τμήμα Περιβάλλοντος γνωμάτευσε θετικά για την μετακίνηση και λειτουργία του εργοστασίου στην περιοχή του Μιτσερού είναι κάτι που οφείλει να απαντήσει άμεσα ο κ. Καδής.

Οφείλει λοιπόν το αρμόδιο Υπουργείο και η Κυβέρνηση να πάψουν να μεταφέρουν τα προβλήματα από τον ένα τόπο στον άλλο χωρίς να τολμούν να τα αγγίξουν για να μην θίξουν κανένα μεγάλο συμφέρον.

Καλούμε για ακόμη μια φορά την Κυβέρνηση να κάνει αυτό που δεσμεύτηκε. Να μην μεταφέρει το πρόβλημα στους κατοίκους των περιοχών Μιτσερού και της ευρύτερης περιοχής του Βασιλικού.

Αυτό που χρειάζεται είναι ένας ολοκληρωμένος πολεοδομικός και χωροταξικός σχεδιασμός, έτσι ώστε να επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα του τόπου μας, για προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.