ΑΚΕΛ για αυτοδιάλυση Βουλής: Όταν παραιτηθεί η Κυβέρνηση να μιλήσουμε και για Βουλή


Απάντηση στη θέση του Αβέρωφ Νεοφύτου έδωσε το ΑΚΕΛ μέσω του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Στέφανου Στεφάνου τονίζοντας πως πρωτίστως πρέπει να αναλάβει η Κυβέρνηση τις ευθύνες της και να παραιτηθεί ο Πρόεδρος και αργότερα να «μιλήσουμε για τη Βουλή».

«Η θέση του ΑΚΕΛ σχετικά με την πρόταση για αυτοδιάλυση της Βουλής είναι ξεκάθαρη. Να παραιτηθεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του έχουν την κύρια και καθοριστική ευθύνη για το σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων που στήθηκε στην Κύπρο».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του έχουν την κύρια και καθοριστική ευθύνη, τονίζει ο Εκπρόσωπος της Εζεκία Παπαϊωάννου, «γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάθισε την Κύπρο στο εδώλιο του κατηγορουμένου».

«Όταν ο Πρόεδρος αναλάβει τις ευθύνες του και παραιτηθεί, τότε να μιλήσουμε και για τη Βουλή και τις ευθύνες της».

Υπέρ της αυτοδιάλυσης της Βουλής ο Αβέρωφ, καμία κουβέντα για την Κυβέρνηση

Υπέρ της αυτοδιάλυσης της Βουλής και προκήρυξη πρόωρων εκλογών, τάσσεται ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ευρύτερη συναίνεση και να μην αποτελέσει η αυτοδιάλυση αιτία για νέες κομματικές αντιπαραθέσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη η Βουλή είναι παράλυτη, όπως είπε, αφού σημαντικά νομοσχέδια για την μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων σημαντικών ζητημάτων, δεν προωθούνται για ψήφιση.
Ο κύριος Νεοφύτου τόνισε ότι πρέπει να επανέλθει η αξιοπιστία στην Βουλή, ξεπερνώντας κομματικές αντιπαραθέσεις, προσθέτοντας ότι ήδη ο ΔΗΣΥ έστειλε ένα σημαντικό μήνυμα προς την κοινωνία, στηρίζοντας για την προεδρία της Βουλής, βουλευτή του ΑΚΕΛ.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ σχολιάζοντας την προειδοποίηση του ΔΗΚΟ για καταψήφιση του προϋπολογισμού, τόνισε ότι είναι ό,τι χειρότερο, να τιμωρούνται οι πολίτες και το σύνολο της οικονομίας.

Υπενθύμισε και την καταψήφιση σχεδίων στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με δαπάνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σημείωσε ότι ακόμη και αν υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό το ΔΗΚΟ, εν σημαίνει ότι θα υπερψηφιστεί τελικά το προϋπολογισμός. Ωστόσο, επεσήμανε, ότι είναι αισιόδοξος ότι θα επικρατήσει η σύνεση και η σωφροσύνη.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής έρευνας από τον Γενικό Ελεγκτή για τις πολιτογραφήσεις, κάτι το οποίο θέτει και ως προϋπόθεση το ΔΗΚΟ για να ψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Το κόμμα του, είπε, θέλει να ριχθεί άπλετο φως και γρήγορα στο θέμα των πολιτογραφήσεων, σημειώνοντας ότι δεν είναι συνταγματολόγος, ούτε νομικός και έθεσε το πολιτικό ερώτημα, αν θα τεθεί σε κίνδυνο η όλη διαδικασία της έρευνας, με την ταυτόχρονη διεξαγωγή δύο παράλληλων διαδικασιών.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News