ΑΚΕΛ για έκτακτο επίδομα ορεινών περιοχών: Αναθεώρηση του τρόπου υπολογισμού του υψόμετρου 600μ

Το ψύχος που επικρατεί σε όλο το νησί σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στο ρεύμα και στα καύσιμα έχουν καταστήσει πραγματικά δυσβάστακτη την κατάσταση για τους κάτοικους των ορεινών και ημιορεινών περιοχών με το έκτακτο επίδομα στήριξης των κατοίκων των ορεινών περιοχών να συνιστά ένα προσωρινό ανακουφιστικό μέτρο για μια μερίδα των συμπολιτών μας αυτών, αναφέρει σε δήλωση της η επικεφαλής κοινωνικής πολιτικής του ΑΚΕΛ, Ευανθία Σάββα.

«Ωστόσο, εκτιμούμε ότι πρέπει να αναθεωρηθεί ο τρόπος υπολογισμού του υψόμετρου 600 μέτρων που τίθεται ως κριτήριο, αφού αφήνει εκτός στήριξης κοινότητες αλλά και νοικοκυριά αυτών των περιοχών», τονίζει η κα. Σάββα. «Είναι πολλά τα παραδείγματα όπου γειτνιάζουσες κοινότητες ακόμα και οικίες δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση ως προς το έκτακτο επίδομα».

«Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα θέτουν εκ νέου το ζήτημα της ενεργειακής φτώχειας που μαστίζει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας –ποσοστό που είναι ένα από τα υψηλότερα πανευρωπαϊκά- και της ανάγκης για ολιστική αντιμετώπισή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της ορεινής Κύπρου».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy