ΑΚΕΛ για έκθεση ΓΓ ΟΗΕ για Κυπριακό: Δεν είναι «μια από τα ίδια», αλλά μια άκρως αρνητική εξέλιξη

Η Έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ δεν είναι «μια από τα ίδια», αλλά μια άκρως αρνητική εξέλιξη, τονίζει σε δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei«Η Έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ θα πρέπει να προβληματίσει και να ανησυχήσει τους πάντες και πρωτίστως την κυβέρνηση. Δεν πρόκειται για «μια από τα ίδια», αλλά για μια νέα αρνητική εξέλιξη» προσθέτει ο κ. Κουκουμάς και προσθέτει:

«Την ώρα που το δίδυμο Ερντογάν-Τατάρ προωθεί τετελεσμένα στο Βαρώσι και επιμένει στην απαράδεκτη αξίωση για λύση δύο κρατών, ο ΓΓ του ΟΗΕ ουσιαστικά επιμερίζει ίσες ευθύνες στις δύο πλευρές για το αδιέξοδο και τη στασιμότητα στο Κυπριακό. Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι στην Έκθεση δεν γίνεται αναφορά ούτε στην ανάγκη επανέναρξης των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν το 2017, αλλά ούτε καν στη βάση λύσης του Κυπριακού, τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Καταγράφεται μάλιστα κίνδυνος να αχρηστευθούν ακόμα και επιτευχθείσες συγκλίσεις στο Κυπριακό, αφού δίπλα στις διχοτομικές τουρκικές θέσεις καταγράφονται σε παράρτημα της έκθεσης και όλες οι «νέες ιδέες» του κ. Αναστασιάδη, όπως η περιβόητη επιστροφή στο Σύνταγμα του 60 που και αυτή βρίσκεται εκτός του πλαισίου των Ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Τέλος, όπως είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση, η απόφασή της να εγκαταστήσει συρματόπλεγμα μέσα στη νεκρή ζώνη, έστειλε επικίνδυνα μηνύματα και την οδήγησε σε σύγκρουση με τον ΟΗΕ και την Ειρηνευτική του Δύναμη στην Κύπρο.

Για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού είχε προειδοποιηθεί επανειλημμένα τα προηγούμενα χρόνια. Το ΑΚΕΛ επιμένει ότι χρειάζεται ριζική αλλαγή πορείας στο Κυπριακό, γιατί τα πράγματα οδηγούνται στην ολέθρια εξέλιξη της οριστικής διχοτόμησης της πατρίδας μας που είναι θανάσιμος κίνδυνος για το λαό μας και τις επερχόμενες γενιές».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei