ΑΚΕΛ για Ενιαία Επιθεώρηση Εργασίας: Θα πάει ξανά στη βουλή – Θα κριθούν όλοιΑρχές Ιανουαρίου η Επιτροπή Εργασίας της Βουλής θα έχει ενώπιον της νομοσχέδιο για τη σύσταση της Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων Εργασίας.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας, Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Φακοντής σημείωσε ότι στόχος είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα, το νομοσχέδιο να οδηγηθεί στην ολομέλεια της βουλής.

Εκεί θα κριθούν όλοι για τον τρόπο που θα τοποθετηθούν και αν ήταν δικαιολογίες όσα επικαλέστηκαν για την καταψήφιση του κονδυλίου για την δημιουργία της υπηρεσίας, υπέδειξε ο κ. Φακοντής.

Υπενθύμισε ότι στόχος είναι να προάσπιση τα εργασιακά δικαιώματα και να επιφέρει ίση μεταχείριση μεταξύ των εργοδοτών και να επιβάλλει πρόστιμα σε όσους από αυτούς δεν τηρούν της εργασιακές νομοθεσίες.

Η μη ψήφιση του νομοσχεδίου πλήττει και τους συνεπείς εργοδότες, είπε από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Μαρίνος Μουσιούττας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μουσιούττας ήταν ο ένας εκ των δύο βουλευτών του ΔΗΚΟ που δεν καταψήφισαν το κονδύλι, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συναδέλφους του στο κόμμα.

Χαρακτήρισε μπέρδεμα την απόρριψη του νομοσχεδίου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι όταν το νομοσχέδιο για την ίδρυση της υπηρεσίας πάει στην βουλή θα εγκριθεί από την πλειοψηφία του σώματος.

Υπέδειξε ότι η αποκοπή του κονδυλίου δεν αναιρεί τη δημιουργία της υπηρεσίας, αφού τα χρήματα για τη λειτουργία της θα δοθούν από άλλα κονδύλια της Κυβέρνησης και πιθανόν με την απόρριψη του να χαθούν και ευρωπαϊκά κονδύλια.