ΑΚΕΛ για ένταξη ΟΚΥΠΥ στην ΟΕΒ: Η πανδημία μας δοκιμάζει και ο ΟΚΥΠΥ ειναι εκτός τόπου και χρόνου

Μας προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη η σπουδή του ΔΣ του ΟΚΥΠΥ για ένταξη του Οργανισμού στην Οργάνωση Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σημειώνει με ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

Είναι εμφανές ότι οι προτεραιότητες του Δ.Σ του ΟΚΥΠΥ συνεχίζουν να είναι εκτός τόπου και χρόνου σημειώνει το κόμμα.

« Ενώ τα Δημόσια νοσηλευτήρια, με ευθύνη του ΟΚΥΠΥ και του Υπουργείου Υγείας, παλεύουν για την επιβίωση τους και ενώ η πανδημία δοκιμάζει τα νοσηλευτήρια και τους εργαζόμενους, αντί να επικεντρώνει την προσοχή του σ’ αυτά, το ΔΣ του ΟΚΥΠΥ περί άλλων τυρβάζει. Αυτή η εξέλιξη, ως ήταν αναμενόμενο, έχει προκαλέσει περαιτέρω αναταράξεις στους επαγγελματίες υγείας αλλά και ενίσχυσε τις ανησυχίες τους και την περιρρέουσα για ενδεχόμενο ξεπούλημα των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Καλούμε την Διοίκηση του ΟΚΥΠΥ να ιεραρχήσει σωστά τις προτεραιότητες του, να δώσει επιτέλους λύσεις στα προβλήματα των νοσηλευτηρίων, να λύσει τα προβλήματα μεταξύ των διοικήσεων των νοσηλευτηρίων και της κεντρικής διοίκησης, να πάψει να προκαλεί τους εργαζόμενους και να ξεκινήσει να ενεργεί με τρόπο που θα πείθει ότι εργάζεται αποκλειστικά για την αναβάθμιση του Δημόσιου Τομέα Υγείας, αφαιρώντας κάθε πιθανότητα συρρίκνωσης των υπηρεσιών που προσφέρονται ή/και για ιδιωτικοποίηση οποιασδήποτε μορφής των νοσηλευτηρίων.

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να προασπίζεται τον χαρακτήρα και τον κοινωνικό ρόλο των δημόσιων νοσηλευτηρίων τα οποία αποτελούν πλούτο της κοινωνίας»

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.