ΑΚΕΛ για επέτειο εξέγερσης Πολυτεχνείου: Αιτήματα που παραμένουν μέχρι σήμερα επίκαιρα

Ανακοίνωση σχετικά με την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, εξέδωσε το ΑΚΕΛ.

Αναλυτικά:


«Συμπληρώνονται φέτος 48 χρόνια από την ηρωϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το ΑΚΕΛ τιμά τον ηρωικό αυτό σταθμό της αντιδιδακτορικής πάλης της ελληνικής νεολαίας, του ελληνικού λαού.

Το Πολυτεχνείο βροντοφώναξε την απαίτηση ενός ολόκληρου λαού για Δημοκρατία, Ανεξαρτησία, Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία και Κοινωνική Δικαιοσύνη. για απαλλαγή από τις ξένες επεμβάσεις και εξαρτήσεις, από την ποδηγέτηση από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Αιτήματα που παραμένουν μέχρι σήμερα επίκαιρα, γι’ αυτό και ο ελληνικός λαός πλημμυρίζει κάθε χρόνο τους δρόμους για να τιμήσει την ηρωική εξέγερση του 1973.

Η Κύπρος θυμάται και τιμά την επέτειο του Πολυτεχνείου γιατί δεν ξεχνά ότι το ίδιο χέρι που έπνιξε στο αίμα την εξέγερση ήταν αυτό που μαζί με την ΕΟΚΑ Β΄ εκτέλεσαν και τα άνομα σχέδια του ιμπεριαλισμού σε βάρος της Κύπρου το καλοκαίρι του 1974. Το αιματοκύλισμα του Πολυτεχνείου και η τραγωδία της Κύπρου θα αποτελούν για πάντα τεκμήριο της προδοσίας που εκτέλεσαν συνειδητά αυτοί που παρίσταναν ότι είναι πιο πατριώτες από τους πατριώτες, «πιο Έλληνες» από τους Έλληνες.


Απέναντι στα ιδεολογήματα που απορρίπτουν ότι υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο, απέναντι στην επιμονή της δεξιάς και της ακροδεξιάς για εξαγνισμό των πρωταγωνιστών της προδοσίας του 1974, επιμένουμε να θυμίζουμε, επιμένουμε να θυμόμαστε, επιμένουμε να πυκνώνουμε το αντιφασιστικό μέτωπο στην Κύπρο και στην Ευρώπη, ενάντια στην άνοδο του νεοφασισμού.

Υποκλινόμαστε στη μνήμη και στο μεγαλείο των αγώνων και των θυσιών όλων των αγωνιστών και αγωνιστριών της Ελλάδας που έγραψαν με το αίμα τους τη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας, στα ξερονήσια, τις εξορίες, τα κελιά της Χούντας και τα στρατοδικεία. Απευθύνουμε θερμό αδελφικό χαιρετισμό στον ελληνικό λαό, ο οποίος ήταν και είναι πολύτιμο στήριγμα στους αγώνες της Κύπρου για ελευθερία και δικαίωση».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.