ΑΚΕΛ για επίσκεψη Λουτ: «Ευχή και ελπίδα μας είναι τερματιστεί το σημερινό διαπραγματευτικό κενό»

«Ευχή και ελπίδα μας είναι τερματιστεί το σημερινό διαπραγματευτικό κενό και να οδηγηθούμε σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο» τόνισε ο Στέφανος Στεφάνου σε δηλώσεις του αναφορικά με την επίσκεψη της Ειδικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο.

Θετικό χαρακτήρισε το γεγονός αυτό ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ ο οποίος πρόσθεσε ότι το τέλος του σημερινού διαπραγματευτικού κενού και της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο, θα εξαρτηθεί από τα όσα θα ακούσει η κα. Λουτ από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

Ο κ. Στεφάνου αναφερόμενος για τα διατυπώσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ε. Τατάρ μετά τη συνάντηση του με την κ. Λουτ, σημείωσε ότι είναι εκτός του πλαισίου του ΟΗΕ και όσων υποδεικνύει ο ΓΓ του ΟΗΕ.

«Η αξίωση για λύση δύο κρατών είναι εκτός των Ψηφισμάτων του ΟΗΕ και δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση δεκτή» τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, ο οποίος καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να εκφράσει την απόλυτη και αταλάντευτη συνέπεια της ελληνοκυπριακής κοινότητας στη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή καθορίζεται στα Ψηφίσματα του ΟΗΕ, καθώς και την ετοιμότητά μας για επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, στη βάση του Πλαισίου Γκουτέρες και των συγκλίσεων που έχουν επιτευχθεί.

«Αν η τουρκική πλευρά εμμένει σε θέσεις εκτός αυτού του πλαισίου, τότε είναι αυτή που θα είναι εκτεθειμένη διεθνώς» σημείωσε επίσης ο κ. Στεφάνου.