ΑΚΕΛ για FBME: Η κοινωνία θα πληρώσει την ανικανότητα της Κυβέρνησης – Να λογοδοτήσουν

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Το ΑΚΕΛ διά του Χάρη Πολυκάρπου τοποθετείται για την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου που φέρνει τα κάτω πάνω σχετικά με την υπόθεση της FBME στην Κύπρο

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ τονίζει:

Η σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση του Συναγερμού για τη δικαστική απόφαση της FBME δυο πράγματα μπορεί να σημαίνει.

Είτε δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ασήκωτες ευθύνες της για την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό με τον οποίο έχουν χειριστεί την υπόθεση, είτε δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος των εγκληματικών χειρισμών και λαθών που έγιναν. Ό,τι και αν συμβαίνει, το πρόβλημα είναι ότι και πάλι η κοινωνία θα κληθεί να πληρώσει τη νύφη.

Η δικαστική απόφαση βάζει στο επίκεντρο των χειρισμών τον τότε Υπουργό Οικονομικών Χ. Γεωργιάδη, αναπληρωτή πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας και την Επιτροπή Εξυγίανσης της οποίας ηγήθηκε. Όταν το ΑΚΕΛ προειδοποιούσε για τους κινδύνους κανένας δεν άκουγε. Δυστυχώς σήμερα το κράτος, οι φορολογούμενοι, η κοινωνία είναι πιθανόν να πληρώσουν πολλά εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να λογοδοτήσει για όσα έγιναν στο παρελθόν αλλά και για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα προκύψουν στο μέλλον. Διότι δεν αρκεί μόνο να καμώνονται πως ψάχνουν λύσεις αν κάθε μέρα που περνά αυξάνουν τα προβλήματα που θα μας αφήσουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.