ΑΚΕΛ για φρουρά πολιτικών προσώπων: Να δοθούν στη δημοσιότητα ονόματα όσων οπλοφορούν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προεδρεύει σύσκεψης με την Επιδημιολογική Ομάδα για τον κορωνοϊό, στο Προεδρικό Μέργαρο, Λευκωσία, Κύπρος.

Το ΑΚΕΛ τονίζει ότι θα σεβαστεί την όποια απόφαση του κράτους σε σχέση με τη φρουρά των πολιτικών προσώπων, δεδομένου ότι ούτε το Κόμμα ούτε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος είχαν ποτέ οποιαδήποτε απαίτηση, όπως αναφέρει, για το ζήτημα. Τ

«Το ΑΚΕΛ θα σεβαστεί την όποια απόφαση του κράτους σε σχέση με τη φρουρά των πολιτικών προσώπων, δεδομένου ότι ούτε το Κόμμα ούτε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος είχαν ποτέ οποιαδήποτε απαίτηση για το ζήτημα.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση και η αρμόδια Υπουργός καλούνται να τοποθετηθούν:

Αν στα πλαίσια της επαναξιολόγησης της φρουράς των πολιτικών προσώπων, θα επαναξιολογήσουν και τον αριθμό της φρουράς του Προεδρικού.

Καλούμε την κυβέρνηση να τοποθετηθεί αν εκτιμά ότι απαιτούνται πάνω από 100 αστυνομικοί για την φρουρά του Προέδρου και του Προεδρικού.

Δεδομένου ότι ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ ουδέποτε είχε όπλο στην κατοχή του, καλούμε την κυβέρνηση να ενημερώσει σε ποια -πολιτικά και μη- πρόσωπα δόθηκαν άδειες οπλοφορίας από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και στη βάση ποιων κριτηρίων.»