ΑΚΕΛ για ηλεκτρικό ρεύμα: Κυβερνητική ανικανότητα που κοστίζει εκατομμύρια στους καταναλωτές

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

«Το πόσο σημαντική και αναγκαία για την κοινωνία είναι η πρόταση που κατέθεσε το ΑΚΕΛ στην Βουλή για μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα, επιβεβαιώνεται και από σημερινό δημοσίευμα στον ημερήσιο τύπο που φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Έρχεται νέο σοκ στο ρεύμα- Αυξάνεται το κόστος των ρύπων», τονίζει το ΑΚΕΛ, δια του μέλους της Κ.Ε, Μαρίνας Σάββα.

Όπως τονίζει η κ. Σάββα, χθες σημειώθηκε νέα τιμή ρεκόρ στο χρηματιστήριο των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, ενώ οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα αυξηθεί κι άλλο.

Προσθέτει πως «το γεγονός αυτό θα επηρεάσει και την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Αν η κυβέρνηση Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ δεν είχε επιδείξει ασύγγνωστη ανικανότητα, οι καταναλωτές δεν θα υποχρεώνονταν να πληρώσουν 300 και πλέον εκατομμύρια ευρώ για ρύπους. Αν έφερνε έγκαιρα φυσικό αέριο για ηλεκτροπαραγωγή. Το υπόσχεται για οκτώ χρόνια και ακόμα δεν κατάφερε να το κάνει. Αν είχε προχωρήσει σε ουσιαστική διείσδυση των ΑΠΕ στο ηλεκτρικό ισοζύγιο».

«Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο ΔΗΣΥ πρέπει επιτέλους να βγουν έξω από τον μικρόκοσμο τους και να καταλάβουν ότι οι πολλοί υποφέρουν και προσπαθούν να επιβιώσουν και ότι χρειάζονται στοχευμένα μέτρα για να ανακουφιστούν», καταλήγει.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.