ΑΚΕΛ για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς: Η Κυβέρνηση τα έδωσε όλα στις τράπεζεςΑπό τη Δευτέρα (18/11/2019) ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί με τις τράπεζες να παίρνουν ότι θέλουν από την Κυβέρνηση και οι δανειολήπτες να μένουν στα «κρύα του λουτρού».

«Η σύσταση της πλατφόρμας για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από τις τράπεζες είναι ένα ακόμα βήμα στη προσπάθεια τους για πιο γρήγορες, πιο απρόσωπες διαδικασίες εκποιήσεων» όπως σημειώνει ο Χάρης Πολυκάρπου εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο οποίος συμπληρώνει ότι οι τράπεζες ζήτησαν λιγότερα εμπόδια στις εκποιήσεις, ταχύτερες διαδικασίες, λιγότερα δικαιώματα για τους δανειολήπτες, διαδικασίες ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και η Κυβέρνηση Ν. Αναστασιάδη – Δημοκρατικού Συναγερμού τους τα έδωσε όλα.

Σε δηλώσεις του για τους ηλεκτρικούς πλειστηριασμούς ο Χ. Πολυκάρπου σημείωσε: «Οι δανειολήπτες ζήτησαν προστασία του δικαιώματος στη στέγη, σεβασμό του δικαιώματος προσφυγής στη δικαιοσύνη, προστασία από τις παράνομες χρεώσεις και διαφανή διαδικασία ενημέρωσης από τις τράπεζες και η Κυβέρνηση Ν. Αναστασιάδη – Δημοκρατικού Συναγερμού κάνει τα πάντα για να τους σταματήσει. Το ΑΚΕΛ καταψήφισε το σχετικούς νόμους στη Βουλή ωστόσο με ψήφους ΔΗΣΥΔΗΚΟ σχηματίστηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία».

Συμπληρώνοντας το μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ σημείωσε: «Αυτοί που έδωσαν γη και ύδωρ στις τράπεζες σήμερα αποφάσισαν να εμφανιστούν ως προστάτες της κοινωνίας. Η κοινωνία ξέρει ότι έγνοια της Κυβέρνησης Ν. Αναστασιάδη – Δημοκρατικού Συναγερμού δεν είναι ούτε η στήριξη της κοινωνίας, ούτε η προστασία των δικαιωμάτων των δανειοληπτών. Η κοινωνία ξέρει ποια συμφέροντα υπηρετούν πραγματικά».