ΑΚΕΛ για καταγγελίες Άντρης Ελευθερίου – «Δεν αρκεί να δηλώνουν συγκλονισμό…» – Εγγράφεται θέμα στη Βουλή

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης (19/01), το ΑΚΕΛ, με την οποία τονίζει ότι οι αρχές πρέπει να ενεργοποιηθούν μετά της καταγγελίες της πρωταθλήτριας της κυπριακής σκοποβολής, Άντρης Ελευθερίου, σχετικά με σεξουαλική παρενόχληση αθλητριών.

Διαβάστε επίσης:

Αποκαλύψεις Άντρης Ελευθερίου για σεξουαλική παρενόχληση από άτομα που βρίσκονται στον αθλητισμό (Βίντεο)

Όπως σημειώνει το ΑΚΕΛ, οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να διερευνήσουν τις καταγγελίες και δεν αρκεί να δηλώνουν συγκλονισμό και συμπάθεια.

Την ίδια στιγμή, το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ότι έχει ήδη ζητήσει να εγγραφεί προς συζήτηση στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής θέμα με τίτλο: Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στο χώρο του αθλητισμού.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Οι καταγγελίες της πρωταθλήτριας της κυπριακής σκοποβολής Άντρης Ελευθερίου για τη σεξουαλική παρενόχληση αθλητριών από άτομα που βρίσκονται σε διάφορες θέσεις του κυπριακού αθλητισμού δικαιολογημένα προκαλεί συγκλονισμό και αγανάκτηση στην κυπριακή κοινωνία.

Πρωτίστως όμως οι καταγγελίες αυτές, πρέπει να ενεργοποιήσουν τις αθλητικές αρχές και κάθε άλλη αρμόδια αρχή για να διερευνηθούν τόσο οι συγκεκριμένες καταγγελίες που αφορούν στα όσα υπέστη η ίδια η αθλήτρια, αλλά και για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του κυπριακού αθλητισμού. Δεν αρκεί να δηλώνουν συγκλονισμό και συμπάθεια. Απαιτούνται δραστικές ενέργειες.

Η σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση συνιστά μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές βίας σε βάρος των γυναικών και μια από τις πιο αποκρουστικές εκφάνσεις της ανισοτιμίας των δύο φύλων. Αποτελεί όνειδος για την κυπριακή και κάθε σύγχρονη κοινωνία.

Κανένα κορίτσι και καμιά γυναίκα δεν πρέπει να βρίσκεται εκτεθειμένη σε τέτοιες μορφές βίας και συμπεριφορών, ούτε στο χώρο του αθλητισμού, ούτε πουθενά. Ειδικότερα στο χώρο του αθλητισμού απαιτούνται δομές και διαδικασίες που να στηρίζουν και προστατεύουν τις γυναίκες που θέλουν να προβούν σε καταγγελίες και ενίσχυση των δράσεων καταπολέμησης των έμφυλων στερεοτύπων που είναι ριζωμένα στο χώρο.

Το ΑΚΕΛ έχει ήδη ζητήσει να εγγραφεί προς συζήτηση στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής θέμα με τίτλο: Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στο χώρο του αθλητισμού.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.