ΑΚΕΛ για Κεντρικές Φυλακές: Υπ.Δικαιοσύνης, Αστυνομία και Διεύθυνση Φυλακών οφείλουν απαντήσεις

«Οι καταγγελίες και τα δημοσιεύματα για την κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές είναι εξαιρετικά σοβαρά και έχουν να κάνουν με το κράτος δικαίου στη χώρα μας και την ασφάλεια των πολιτών», τονίζει το ΑΚΕΛ δια του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Γιώργου Κουκουμά.

«Όλοι αναγνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει συντελεστεί πρόοδος στις συνθήκες διαβίωσης στις Κεντρικές Φυλακές. Είναι προφανές όμως ότι συνεχίζουν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που δεν μπορεί να συγκαλύπτονται. Είναι επίσης αυταπόδεικτη η σύγκρουση μεταξύ Αστυνομίας και Διεύθυνσης Φυλακών κάτι που από μόνο του είναι εξαιρετικά προβληματικό», τόνισε ο κ. Κουκουμάς.


Πρόσθεσε ότι «Κυβέρνηση και Υπουργός Δικαιοσύνης, Αρχηγός της Αστυνομίας και Διεύθυνση των Φυλακών οφείλουν να δώσουν απαντήσεις και εξηγήσεις για όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας».

«Η κοινωνία δικαιούται να γνωρίζει την πραγματική κατάσταση στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, το ρόλο της Αστυνομίας και προπαντός, τι τελικά πράττει η κυβέρνηση μπροστά σε όλα αυτά», κατέληξε ο κ. Κουκουμάς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.