Επανήλθε με νέα ανακοίνωση το ΑΚΕΛ σε σxέση με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης και την επίθεση που εξαπέλυσε ο Υπ. Ενέργειας στο ΑΚΕΛ.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Όταν μια κυβέρνηση αντί να απαντήσει επί της ουσίας, κάνει επίθεσή σε όσους της υποβάλλουν ερωτήματα, τότε υπάρχει πραγματικό πρόβλημα.
Το ΑΚΕΛ έθεσε προς την κυβέρνηση κάποιους προβληματισμούς για τις διαδικασίες έλευσης Φυσικού Αερίου. Αναμέναμε να μας απαντήσει τεκμηριωμένα και  να διασκεδάσει τις εύλογες ανησυχίες που έχουμε.
Αντί αυτού ο κ. Λακκοτρύπης προσέφυγε στην προσφιλή πλέον τακτική αυτής της κυβέρνησης. Κατασκεύασε ο ίδιος προθέσεις στο ΑΚΕΛ και απάντησε σε αυτές τις προθέσεις αντί να απαντήσει στα πραγματικά μας ερωτήματα.
Ένα από τα ερωτήματα  που θέσαμε στην κυβέρνηση είναι κατά πόσο μελέτησε αν είναι πιο συμφέρον για την οικονομία του τόπου να αγοράσει υφιστάμενή υποδομή αντί να κατασκευάσει καινούργια. Και στις δύο περιπτώσεις  η υποδομή θα ανήκει στο κράτος.
Από αυτό το ερώτημα, πώς ο κ Λακκοτρύπης έβγαλε το συμπέρασμα ότι το ΑΚΕΛ προωθεί τη διατήρηση ενός ιδιωτικού μονοπωλίου είναι άξιο απορίας. Η προσέγγιση του Υπουργού μόνο σε δύο λόγους μπορεί να οφείλεται.
Είτε βρίσκεται σε πραγματική  σύγχυση και  εκνευρισμό από τα απανωτά λάθη της κυβέρνησης ή είναι μια εσκεμμένη προσπάθεια συκοφάντησης για να αποφύγει να απαντήσει.
Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση  ότι τα ερωτήματα που θέτουμε πηγάζουν από μια και μόνο έγνοια. Να έρθει στην Κύπρο φθηνό Φυσικό Αέριο για ηλεκτροπαραγωγή.
Αρκετά υποφέρει ο κυπριακός λαός από τα τιμολόγια της ΑΗΚ τα οποία οφείλονται στην αδυναμία της κυβέρνησης να εισάγει Φυσικό αέριο και την ανικανότητά της να ρυθμίσει την αγορά ηλεκτρισμού.

Ακόμη μια αποτυχία της κυβέρνησης θα είναι πραγματικά  καταστροφική για την οικονομία του τόπου. Αυτή είναι η έγνοια μας και αυτός είναι ο λόγος που θέτουμε τα ερωτήματα στην κυβέρνηση.

Και αφού η κυβέρνηση δεν μας απάντησε ξαναρωτούμε:

  • Με τη διαδικασία την οποία ακολουθεί σήμερα θεωρεί ότι είναι εφικτός ο στόχος να έχουμε Φυσικό Αέριο το 2020 και αν όχι πότε;
  • Αν δεν καταφέρουμε τον πιο πάνω στόχο ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στο κόστος ηλεκτρισμού αλλά και ευρύτερα στη κυπριακή οικονομία;
  • Με την μεθοδολογία που ακολουθεί, με την έλευση ΦΑ, θα έχουμε πιο φθηνό ή πιο ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα;
  • Τι είναι πιο συμφέρον τελικά για την κυπριακή οικονομία, να κατασκευάσει καινούργια υποδομή ή να αγοράσει την υφιστάμενη; Τελικά ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που θέλει η κυβέρνηση να κατασκευάσει καινούργια υποδομή;