ΑΚΕΛ για μετακίνηση ασφαλτικών: «Να κλείσουν τα εργοστάσια στη Λευκωσία – Να μην μεταφερθεί αλλού το πρόβλημα»

Γραπτή Δήλωση σχετικά με την μετακίνηση των ασφαλτικών εργοστασίων, εξέδωσε την Πέμπτη (08/07), το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Χριστίνα Νικολάου.

Όπως αναφέρεται, η πολιτική απόφαση για μετεγκατάσταση του εργοστασίου από Βιομηχανική ζώνη σε γεωργική δεν συνάδει με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ως προς την διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής και της προστασίας του περιβάλλοντος.


Αναλυτικά:

«Η δημοσίευση της Τελικής έκθεσης Αξιολόγησης της Συμβουλευτικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Κύπρου σχετικά με την κατασκευή και Λειτουργία Μονάδας ασφαλτικού σκυροδέματος στην Κοινότητα του Μιτσερού καταδεικνύει αρκετές ελλείψεις σε ότι αφορά στο περιεχόμενο και τα αποτελέσματα της Μελέτης Εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Η πολιτική απόφαση για μετεγκατάσταση του εργοστασίου από Βιομηχανική ζώνη σε γεωργική δεν συνάδει με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ως προς την διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα πάντα με την Επιστημονική Ομάδα, η Μελέτη Εκτίμησης επιπτώσεων που εκπονήθηκε στηρίζεται σε ελλιπή και μη αξιόπιστα δεδομένα και δεν μπορούμε βάσει αυτών να είμαστε σίγουροι για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας των επηρεαζόμενων κοινοτήτων.


Το ΑΚΕΛ τονίζει την ανάγκη η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός να υλοποιήσουν τη δέσμευσή τους για κλείσιμο των υφιστάμενων εργοστασίων στην Επαρχία Λευκωσίας τα οποία επηρεάζουν την καθημερινότητα των κατοίκων. Την ίδια στιγμή δεν μπορούν όμως να μεταφέρουν το ίδιο πρόβλημα αλλού.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αρμόδιος Υπουργός κος Καδής, είχε δεσμευτεί ενώπιων της Επιτροπής Περιβάλλοντος στη Βουλή ότι εάν οι ανεξάρτητες μελέτες καταδείξουν ότι η μετακίνηση των εργοστασίων δεν ενδείκνυται τότε δεν θα προχωρήσει. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει για ακόμη μια φορά την άμεση ανάγκη για ολοκληρωμένο πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό, έτσι ώστε να επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα του τόπου μας, για προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.