ΑΚΕΛ για νέα μέτρα κορωνοϊού: Αντιφατικές και παράλογες οι αποφάσεις της Κυβέρνησης

Για επιλεκτική αυστηρότητα, δυσανάλογα αυστηρά μέτρα και παράλογα μέτρα κατηγορεί την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ σε σχέση με τη λήψη νέων μέτρων για τον κορωνοϊό τα οποία εφαρμόζονται σήμερα.

Ο Στέφανος Στεφάνου με γραπτή του ανακοίνωση τονίζει πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών κατανοεί τον κίνδυνο της πανδημίας και εφαρμόζει τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας με υψηλό αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης, ωστόσο αυτό που κανείς δεν μπορεί να αποδεχθεί «είναι τις αντιφατικές και ενίοτε παράλογες αποφάσεις της κυβέρνησης, την επιλεκτική αυστηρότητα, τα δυσανάλογα αυστηρά κατασταλτικά μέτρα που εφαρμόζει».

«Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται ιδιαίτερα αυστηρές αποφάσεις που ουσιαστικά εξοντώνουν οικονομικά χιλιάδες επαγγελματίες, όπως για παράδειγμα επιχειρήσεις εστίασης, γυμναστήρια κλπ, αλλά σε άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε πολυκαταστήματα, mall και εκκλησίες, όπου παρατηρείται συνωστισμός, να εφαρμόζονται άλλα μέτρα και σταθμά. Ούτε είναι αποδεκτό σε κράτος δικαίου να απαγορεύονται καθολικά και επ’ αόριστο οι διαδηλώσεις ή να συλλαμβάνονται πολίτες για αναρτήσεις στο διαδίκτυο».

«Την ίδια ώρα, ακόμα περιμένουμε αποφάσεις της κυβέρνησης για δραστική στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων ώστε να ανταποκριθούν στο νέο κύμα της πανδημίας. Από τον περασμένο Μάιο, το ΑΚΕΛ κατέθεσε 18 προτάσεις για στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, όμως η κυβέρνηση άφησε ανέτοιμα τα νοσηλευτήρια».

«Οι πολίτες αναλαμβάνουν εδώ και μήνες με μεγάλη υπομονή το μερίδιο της ευθύνης τους για να καταπολεμηθεί η πανδημία. Το ίδιο πρέπει επιτέλους να πράξει και η κυβέρνηση».