ΑΚΕΛ για παγκόσμιες κινητοποιήσεις για το κλίμα: Αλλαγή χρειάζεται το σύστημα όχι ο πλανήτης

Το ΑΚΕΛ στηρίζει τις παγκόσμιες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνονται σήμερα στην Ευρώπη και στον κόσμο για την κλιματική αλλαγή, χαιρετίζοντας την κινητοποίηση της νέας γενιάς που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

Οι επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή είναι ήδη ορατές και οι φτωχότερες χώρες επωμίζονται σε μεγαλύτερο βαθμό τις επιπτώσεις και τις  καταστροφές που σχετίζονται με το κλίμα. Είναι θέμα καίριας σημασίας όχι μόνο να εφαρμοστεί η συμφωνία του Παρισιού αλλά να τεθούν ακόμα πιο φιλόδοξοι στόχοι.

Το ζήτημα της περιβαλλοντικής και της οικολογικής κρίσης, είναι ζήτημα πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό. Μόνο μ’ ένα αειφόρο μοντέλο ανάπτυξης, μπορούν οι άνθρωποι και το φυσικό περιβάλλον να επιβιώσουν έχοντας πραγματικές επιλογές, και να παραμείνει ο πλανήτης ικανός να τους φιλοξενεί.

Η προσαρμογή στις δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ζωτικής σημασίας για την άμβλυνση των ήδη ορατών επιπτώσεων και τη βελτίωση της ετοιμότητας και ανθεκτικότητας στις μελλοντικές επιδράσεις στην Κύπρο και οφείλει να αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας για όλους.

Δυστυχώς εξαιτίας των λανθασμένων χειρισμών της κυβέρνησης η Κύπρος έχει παραμείνει πίσω τόσο όσο αφορά στα ζητήματα μείωσης εκπομπών αέριων ρύπων, την αύξηση της παραγωγής ενέργειας με ΑΠΕ αλλά και στο θέμα διαχείρισης των αποβλήτων. Οι κυβερνώντες οφείλουν να πάρουν άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστούν έγκαιρα αυτά τα ζητήματα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.