ΑΚΕΛ για περιβάλλον: Δεν αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης η προστασία της φύσης

Ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη και σίγουρα ούτε και η τελευταία επιστολή που λαμβάνει η Κύπρος από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της πλημμελούς εφαρμογής των Οδηγιών για τη διατήρηση των Οικοτόπων και των Πουλιών, αναφέρει με δήλωση η Επικεφαλής Γραφείου Περιβάλλοντος ΑΚΕΛ, Χριστίνα Νικολάου.

«Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κινήσει δύο νέες διαδικασίες παράβασης σε βάρος της Κύπρου για τα θέματα προστασίας και διαχείρισης της φύσης«, υπενθυμίζει.

«Αλλεπάλληλες φορές καλέσαμε την κυβέρνηση  Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και το αρμόδιο υπουργείο να δράσουν άμεσα, όχι μόνο για να αποφευχθεί ο διασυρμός της χώρας στα δικαστήρια αλλά για να καταφέρει η Κύπρος να προχωρήσει επί της ουσίας στην σωστή εφαρμογή του Ευρωπαϊκού κεκτημένου για την  προστασία των οικοτόπων του νησιού μας.

Ο αρμόδιος Υπουργός αντί να προβεί σε άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας καθορισμού προστατευόμενων περιοχών και της ένταξης τους στο Δίκτυο Natura, να άρει τις αυθαίρετες επεμβάσεις και παράνομες κατασκευές σε προστατευόμενες περιοχές,  περιορίζεται σε λεκτικές διαβεβαιώσεις για τη δέσμευση της ΚΔ στην πράσινη συμφωνία και τις προτεραιότητες της.

Από δεσμεύσεις και λόγια έχουμε χορτάσει. Η ανάγκη όμως για την προστασία του περιβάλλοντος της Κύπρου είναι άμεση και πιεστική, αλλά είναι πλέον φανερό ότι αυτό δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.