ΑΚΕΛ για πράσινα σημεία: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδιασμού και προχειρότητα της Κυβέρνησης

Με δήλωση του Σταύρου Γερολατσίτη, το ΑΚΕΛ τοποθετείται για τα πράσινα σημεία.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, σημειώνει την απουσία ολοκληρωμένου σχεδιασμού και προχειρότητα στη λειτουργία των Πράσινων Σημείων.

Αναλυτικά:

Το ΑΚΕΛ καταδεικνύει την απουσία ολοκληρωμένου σχεδιασμού και την προχειρότητα της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου σε σχέση με τη λειτουργία των Πράσινων Σημείων.

Επισημαίνουμε τις βασικές τους αδυναμίες:

Τα σημεία τα οποία έχουν επιλεγεί δεν είναι βολικά για τον μέσο πολίτη, λαμβάνοντας υπόψη τα αντικείμενα που πρέπει ο ίδιος να μεταφέρει και το όχημα που απαιτείται για τη μεταφορά

Ο μικρός αριθμός των Πράσινων Σημείων

Η ανεπάρκεια σε υποδομές στους ίδιους τους χώρους των Πράσινων Σημείων

Τα ωράρια λειτουργίας τους δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πολιτών

Η κατάσταση η οποία παρουσιάζεται είναι πρωτοφανής και αδιανόητη. Αυτή τη στιγμή δυστυχώς σε κεντρικά σημεία των πόλεων και της υπαίθρου εντοπίζονται ανεξέλεγκτοι χώροι απόρριψης στερεών αποβλήτων και αυτό σίγουρα προσβάλλει το πολιτισμό μας αλλά επηρεάζει σοβαρά το περιβάλλον και  το επίπεδο ζωής των πολιτών. Οι τοπικές Αρχές βρίσκονται σε απόγνωση.

Ως ΑΚΕΛ θεωρούμε ότι η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε αποφάσεις και μέτρα που θα βελτιώνουν και θα επιλύουν τα προβλήματα.

Σημειώνουμε ακόμη ότι επικρατεί μια λανθασμένη εντύπωση σχετικά με το θέμα των Πράσινων Σημείων. Το Πράσινο Σημείο δεν είναι χώρος σκουπιδιών, αλλά χώρος ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών και όλοι οφείλουμε να αγκαλιάσουμε την λειτουργία τους.

Επιτέλους, η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τα κενά στο σχεδιασμό και να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία νέων πράσινων σημείων με ταυτόχρονη ενημερωτική εκστρατεία προς τους πολίτες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.