ΑΚΕΛ για προϋπολογισμό: Δεν προβληματίστηκε η Κυβέρνηση μετά την ιστορική καταψήφιση

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να προβληματιστεί γιατί καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της κάτι που δε φαίνεται να έγινε, αφού δεν άλλαξε κάτι στη φιλοσοφία και τις προβλέψεις του το νέο κείμενο, σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Σημείωσε ότι η πρόβλεψη για τους ρυθμούς ανάπτυξης είναι στο 4.5% ενώ ο ίδιος ο υπουργός οικονομικών δήλωνε ότι λόγω πανδημίας θα υπάρξει ύφεση.

Ο προϋπολογισμός, πρόσθεσε, δεν περιλαμβάνει πρόνοιες για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, όπως το θέμα των εκποιήσεων και για θέματα που έχουν να κάνουν με τα εισοδήματα των εργαζομένων, τα ενοίκια, τις δόσεις δανείων και άλλα.

Σημείωσε επίσης ότι ο προϋπολογισμό περιλαμβάνει πολλά «θα» με τον υπουργό να δεσμεύεται ότι θα υλοποιηθούν διάφορες εξαγγελίες. Με το ρήμα δεσμεύομαι η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει καλές σχέσεις.

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει την μελέτη του νέου κειμένου και θα καταθέσει τους προβληματισμούς του στην ολομέλεια της ερχόμενης Πέμπτης, υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα καταψηφίζει πάντα τους προϋπολογισμούς της παρούσας κυβέρνησης, λόγω διαφωνίας στη φιλοσοφία του.

Ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός:

  • Παραμένει ο ίδιος στην κοινωνικο-οικονομική φιλοσοφία του, με την οποία εμείς διαφωνούμε γι’ αυτό και καταψηφίσαμε όλους τους ετήσιους προϋπολογισμούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ.
  • Παραμένει με τις ίδιες προβλέψεις για 4,5% ανάπτυξη τη στιγμή που ακόμα και η κυβέρνηση παραδέχεται ότι, εξαιτίας της συνέχισης της πανδημίας, θα έχουμε ύφεση. Αυτό αποτελεί παραδοχή ότι ο προϋπολογισμός είναι εκτός των πραγματικών δεδομένων. Πλάνο «Β» δεν υπάρχει από μέρους της κυβέρνησης.
  • Περιλαμβάνει πολλά «θα», τα οποία η κυβέρνηση παρουσιάζει ως δέσμευση για προώθηση διάφορων πολιτικών. Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης όμως, έχουν αποδειχθεί πλείστες τόσες φορές χωρίς κανένα αντίκρισμα.
  • Δεν προτείνει λύσεις σε προβλήματα που υπάρχουν, όπως είναι οι εκποιήσεις και τα ΜΕΔ, αλλά και προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία, όπως είναι τα ενοίκια, οι δόσεις κλπ.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy