ΑΚΕΛ για προϋπολογισμό: Προέχει να στηριχθούν όσοι έχουν ανάγκη


Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός πήρε το πράσινο φως από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και θα εγκριθεί από την ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή, επειδή περιλαμβάνει τα κονδύλια για τις επιχορηγήσεις των επιχειρήσεων και των εργαζομένων λόγω κορονοϊού, δήλωσε στον Άστρα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Αυτό που προέχει, ανέφερε στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα, είναι να στηριχθούν όσοι έχουν ανάγκη κι επισήμανε ότι το ΑΚΕΛ διαφώνησε με την κυβέρνηση η οποία δεν ήθελε την απευθείας στήριξη.

Η έγνοια αυτή τη στιγμή, σημείωσε ο κ. Στεφάνου δεν θα είναι αν θα επηρεαστούν τα δημόσια οικονομικά, αλλά πως θα βοηθηθούν όσοι χρειάζονται βοήθεια.

Επισήμανε ακόμη ότι θέση του ΑΚΕΛ είναι πως μέσα στα σχέδια θα πρέπει να περιληφθούν κι άλλες ομάδες πληθυσμού, όπως όσοι πήραν σύνταξη στα 63 τους χρόνια και ομάδες εργαζομένων που δεν καλύπτονται από τα υφιστάμενα σχέδια. Από πλευράς ΑΚΕΛ τέθηκε επίσης και το θέμα των αυτοεργοδοτούμενων κι άλλων ομάδων εργαζομένων που χρίζουν βοήθειας κι αυτό το θέμα θα συζητηθεί στην Επιτροπή Εργασίας.

Αρχικά η κυβέρνηση είπε ότι θα ικανοποιούσε το αίτημα, ύστερα ότι θα το μελετούσαν, αλλά τελικά δεν περιέλαβαν στα σχέδια αυτές τις ομάδες.

Σημείωσε επίσης ότι με την πρόταση του ΑΚΕΛ συντάχθηκαν και τα άλλα κόμματα.

Βότσης: Το ζητούμενο είναι να στηριχθούν όσοι έχουν ανάγκη 

Το ζητούμενο είναι να στηριχθούν όσοι έχουν ανάγκη λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού, έστω κι αν επιβαρύνονται τα δημόσια οικονομικά, δήλωσε στον Άστρα ο Πρόεδρος κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών Άγγελος Βότσης.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση εξέφρασε την ελπίδα ότι παρόλες τις συνέπειες, ιδιαίτερα στην τουριστική βιομηχανία, θα υπάρξει ανάκαμψη.

Ο κ. Βότσης εκτίμησε ότι στον τουριστικό τομέα θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις μετά τον Ιούλιο.

Πρόσθεσε ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια προς την κυβέρνηση για περίληψη στα σχέδια στήριξης και τον αυτοεργοδοτούμενων κι άλλων ομάδων πληθυσμού για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν ως ένα βαθμό τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Θεολόγου: Δεν είναι αρκετός ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός

Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός που εγκρίθηκε χθες δεν είναι αρκετός για να καλύψει τις ανάγκες όσων πρέπει να στηριχθούν, δήλωσε στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα η ανεξάρτητη βουλευτής Άννα Θεολόγου.

Πρόσθεσε ότι η βουλή δεν μπορεί να αποφασίσει διάθεση κονδυλίων, λέγοντας ότι υπάρχει ανάγκη για επιπλέον ποσά για στήριξη μερίδας συνταξιούχων και αυτοεργοδοτουμένων για τους οποίους δεν προνόησε η κυβέρνηση.

Αναφερόμενη στην επιμονή της κυβέρνησης για να δινόταν δανειοδότηση κι όχι επιχορήγηση, η κα Θεολόγου επισήμανε ότι τόσο το ΔΝΤ όσο κι άλλοι οικονομικοί οργανισμοί, συστήνουν την επιχορήγηση αντί της δανειοδότησης.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει υπολογισμούς και να δανειστεί προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ταμείου ανεργίας για να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο αύξησης της ανεργίας.

Η κα Θεολόγου επισήμανε επίσης ότι τα δημόσια οικονομικά επιδεινώνονται όχι γιατί διατίθενται ποσά προς τους πολίτες αλλά διατίθενται προς τις τράπεζες.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News