ΑΚΕΛ για ΠτΔ: Ένα πέπλο διαπλοκής και διαφθοράς πλανάται πάνω από τη χώρα

Παραμένουν αμείλικτα ερωτήματα για τον Πρόεδρο, αναφέρει σε Δήλωση  του ο Χρίστος Χριστοφίδης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Το ρεπορτάζ του Διεθνούς Παρατηρητηρίου για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά (OCCRP) στο οποίο επαναφέρεται η ύποπτη εξαγωγή εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό λίγο πριν το κούρεμα καταθέσεων του 2013 και ειδικότερα από την οικογένεια του κ. Αναστασιάδη και πελάτες του δικηγορικού του γραφείου, θέτει για ακόμα μια φορά αναπάντητα και πιεστικά ερωτήματα.


Πώς τότε κάποιοι ήξεραν και γλύτωσαν πολλά εκατομμύρια ευρώ της περιουσίας τους από το κούρεμα;
Τι μεθοδεύσεις και περίεργες συναλλαγές έγιναν πριν το κούρεμα;
Ποιος ο ρόλος του δικηγορικού γραφείου του Προέδρου, αλλά και του ίδιου του Προέδρου στην ύποπτη εξαγωγή κεφαλαίων λίγο πριν το κούρεμα;
Γιατί άλλοι πολίτες οδηγήθηκαν σαν πρόβατα στη σφαγή των καταθέσεών τους, όταν άλλοι είχαν προνομιακή ενημέρωση;

Εδώ και χρόνια ο Πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας, ο πρώτος τη τάξει πολίτης του τόπου, αποφεύγει να δώσει ξεκάθαρες και πειστικές απαντήσεις σε αμείλικτα ερωτήματα.

Με αποτέλεσμα ένα πέπλο διαπλοκής και διαφθοράς να πλανάται πάνω από τη χώρα μας. Να μας εκθέτει διεθνώς και να κάνει ζημιά στην οικονομία και στην εξωτερική πολιτική της πατρίδας μας. Ήρθε η ώρα επιτέλους για ξεκάθαρες και πειστικές απαντήσεις από μέρους του Προέδρου. Για το καλό της Κύπρου και του λαού μας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.