ΑΚΕΛ για rapid test: Απαράδεκτο να επιβαρύνονται οικονομικά οι εργαζόμενοι – Να επαναξιολογήσει την απόφασή της η κυβέρνηση

Έλα στο Google News

«Ενόψει του αυριανού Υπουργικού Συμβουλίου καλούμε ξανά την κυβέρνηση να αναστείλει και να επαναξιολογήσει την απόφασή της για κατάργηση των δωρεάν rapid test», ανέφερε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Μαρίνα Σάββα.

Όπως τόνισε η κα. Σάββα, «εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων και με δεδομένη την κατεύθυνση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου η πρόσβαση σε δωρεάν rapid test και όσων έχουν εμβολιαστεί και όσων δεν έχουν εμβολιαστεί, λειτουργεί ως μέτρο πρόληψης και έτσι πρέπει να συνεχίσει».

«Ιδιαίτερα σε ότι αφορά εργαζόμενους είναι κατά την άποψή μας απαράδεκτο να επιβαρύνονται οικονομικά για να έχουν πρόσβαση στην εργασία τους.

Δυστυχώς, μετά από ένα χρόνο πανδημίας η κυβέρνηση αντί να επενδύσει στην ενίσχυση του δημόσιου τομέα υγείας και ιδιαίτερα των δημόσιων νοσηλευτηρίων, περιορίζεται στην εφαρμογή μέτρων τα οποία εναποθέτουν στους ώμους των πολιτών τη δική της ευθύνη και δημιουργούν πόλωση και διχασμό στην κοινωνία», συνέχισε η κα. Σάββα.

«Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει την έκκληση του στην Κυβέρνηση να καταρτίσει άμεσα συγκεκριμένη στρατηγική με στόχο να πείσει και όχι να εξαναγκάσει, εμπλέκοντας τους προσωπικούς και ειδικούς ιατρούς για να απαντήσουν στις ανησυχίες και τις εύλογες φοβίες και να ενημερώσουν πειστικά και τεκμηριωμένα για την ανάγκη εμβολιαστικής κάλυψης», κατέληξε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.