ΑΚΕΛ για θέση Γ.Ε: Αν ο διορισμός Ρίκκου έπληξε το θεσμό η επιλογή Ιωνά θα τον αποτελειώσει

Δριμύ κατηγορώ του ΑΚΕΛ για τον ενδεχόμενο διορισμό του Ιωνά Νικολάου στη θέση του Γε. Εισαγγελέα - «Συνέδεσε τον εαυτό του με την αποτυχία»

Απάντηση εξέδωσε στην εφημερίδα «Αλήθεια» το ΑΚΕΛ, όσον αφορά τη διαφωνία του κόμματος για το διορισμό του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου στη θέση του Γεν. Εισαγγελέα.

«Η εφημερίδα «Αλήθεια» επιτίθεται σήμερα στο ΑΚΕΛ επειδή διαφωνούμε με τη δεδομένη, όπως φαίνεται, πρόθεση του Προέδρου Αναστασιάδη να διορίσει στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα τον τέως Υπουργό Δικαιοσύνης και πρώην ηγετικό στέλεχος του ΔΗΣΥ, κ. Ιωνά Νικολάου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αν οι επικριτές μας βγουν λίγο πιο έξω από τον μικρόκοσμο του Προεδρικού και της Πινδάρου, θα αντιληφθούν ότι τις ανησυχίες του ΑΚΕΛ συμμερίζεται και μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, η οποία επίσης πιστεύει ότι ο κ. Ιωνάς Νικολάου πόρρω απέχει από το να είναι η καλύτερη επιλογή για τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα. Στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα απαιτείται μια προσωπικότητα εγνωσμένης επιστημονικής νομικής κατάρτισης, μια προσωπικότητα με βίο και πολιτεία ήθους και ακεραιότητας, μια προσωπικότητα με εχέγγυα αντικειμενικότητας και αδιαμφισβήτητης αμεροληψίας και ανεξαρτησίας», τονίζεται.

Ο Ιωνάς πολιτεύτηκε με φανατισμό και εμπάθεια 

«Σε αντίθεση με τα πιο πάνω αναγκαία χαρακτηριστικά που πρέπει να διακρίνουν τον Γενικό Εισαγγελέα, ο κ. Ιωνάς Νικολάου στη πολιτική σταδιοδρομία του, πολιτεύτηκε με φανατισμό και εμπάθεια», τονίζει το ΑΚΕΛ για να προσθέσει,  πως «έγινε συνώνυμο της συναγερμικής αλαζονείας αλλά και της ημετεροκρατίας. Τη θεσμική ευαισθησία-ευθιξία, από παντιέρα, ο κ. Νικολάου τη μετέτρεψε σε κουρελόπανο όταν ό ίδιος ανέλαβε το αξίωμα του Υπουργού».

«Περαιτέρω, ως Υπουργός, ο Ιωνάς Νικολάου συνέδεσε το όνομα του με κραυγαλέες αποτυχίες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Με το θεσμικό ρατσισμό στην Αστυνομία και τις δολοφονίες γυναικών και παιδιών, που συγκλόνισαν τον τόπο και τον εξανάγκασαν σε παραίτηση. Με την κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές, όπου για χρόνια μετρούσαμε αυτοκτονίες, βιασμούς και ξυλοδαρμούς. Καθώς και με πολλές άλλες αποτυχίες και ανεπάρκειες».

«Για αυτά και άλλα, ο κ. Ιωνάς Νικολάου είναι ακατάλληλος για Γενικός Εισαγγελέας. Αν ο διορισμός του κ. Ρίκκου Ερωτοκρίτου στην Εισαγγελία, ως άριστου των αρίστων, έπληξε καθοριστικά το θεσμό, η επιλογή του κ. Ιωνά Νικολάου θα τον αποτελειώσει. Προφανώς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θέλει ο νέος Γενικός Εισαγγελέας να είναι κάποιος που θα του φωνάξει «ντροπή» όταν παρεκτρέπεται. Ως πότε όμως θα πληρώνει η κοινωνία και η πολιτεία τις συνέπειες από τις μεθοδεύσεις του κ. Αναστασιάδη και της ηγεσίας του Συναγερμού;»