ΑΚΕΛ για τοπικό σχέδιο Ακάμα: «Δεν εξυπηρετεί ούτε τις κοινότητες, ούτε το περιβάλλον»

«Το τοπικό σχέδιο του Ακάμα, ακόμα και με τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν, δεν εξυπηρετεί ούτε τις κοινότητες ούτε την προστασία του περιβάλλοντος», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Όπως αναφέρεται, «οι περιορισμένες αλλαγές που επήλθαν μετά από υποδείξεις του Τμήματος Περιβάλλοντος αφήνουν και πάλι ανοχύρωτο τον Ακάμα απέναντι σε αναπτύξεις που δεν συνάδουν με την περιοχή, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το μέλλον των κοινοτήτων».

«Το ΑΚΕΛ επιμένει στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την περιοχή του Ακάμα, που θα διέπεται από τις αρχές της αειφορίας και πρωτίστως θα είναι δίκαιο για τις κοινότητες», προστίθεται.

Τονίζεται επίσης ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η  κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ προσπαθεί μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες να προωθήσει συγκεκριμένα, μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Ιδιαίτερα σε σχέση με τον Ακάμα αποτελεί υποχρέωση όλων να διασφαλίσουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος και των κοινοτήτων υπερτερεί έναντι κάθε άλλης παραμέτρου».

«Ο κίνδυνος να χαθεί για πάντα ένας μοναδικός οικότοπος είναι ορατός. Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια που γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση. Το κράτος οφείλει να σεβαστεί τις κοινότητες και τους κατοίκους της περιοχής και ταυτόχρονα να εφαρμόσει το Ευρωπαϊκό και Εθνικό Δίκαιο και τις πρόνοιές του σε ό,τι αφορά στην προστασία της φύσης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy