ΑΚΕΛ για Τοπικό Σχέδιο Ακάμα: Η γνωμοδότηση του Τμ.Περιβάλλοντος επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας

«Η γνωμοδότηση του Τμήματος Περιβάλλοντος για το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα επιβεβαιώνει τις ανησυχίες και τις προειδοποιήσεις του ΑΚΕΛ και των περιβαλλοντικών κινημάτων. Επιβεβαιώνει τους χιλιάδες πολίτες που όλο το προηγούμενο διάστημα κινητοποιήθηκαν για να σωθεί η Χερσόνησος του Ακάμα από τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και από μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

«Είναι σαφές ότι το προτεινόμενο Τοπικό Σχέδιο για τον Ακάμα πρέπει να τροποποιηθεί σε συγκεκριμένες και ουσιαστικές πρόνοιες, όπως υποδεικνύουν οι όροι της περιβαλλοντικής αρχής. Επιπρόσθετα, συγκεκριμένες πρόνοιες όπως η διατήρηση της λατομικής ζώνης και ορισμένες ζώνες ανάπτυξης πρέπει να εξεταστούν περαιτέρω, γιατί δεν συνάδουν με την διατήρηση  και προστασία των οικοτόπων, όπως αυτές προνοούνται από τις Ευρωπαϊκές οδηγίες», προστίθεται.


Σημειώνεται επίσης ότι «ο αγώνας για τη σωτηρία του Ακάμα συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι να διασφαλίσουμε ότι ο ένας μοναδικός οικότοπος του τόπου θα προστατευθεί, Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να εργάζεται μέσα κι έξω από τη Βουλή προς αυτή την κατεύθυνση».

«Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει ότι κατέθεσε προτάσεις για την βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη των κοινοτήτων, με τη χρησιμοποίηση εργαλείων και αντισταθμιστικών κινήτρων  προς όφελος των κατοίκων και των ιδιοκτητών γης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.