ΑΚΕΛ για τους αορίστου χρόνου στο δημόσιο: Η κυβέρνηση οφείλει να λύσει τα προβλήματα

Με πολυμελή αντιπροσωπεία της ad hoc επιτροπής της ΠΑΣΥΔΥ για τα θέματα των Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου συναντήθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Τη συνάντηση απασχόλησαν τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου, όπως είναι το συνταξιοδοτικό, τα θέματα της μονιμοποίησης, της ίσης μεταχείρισης και της ανέλιξης.

Η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων και η άρση των αδικιών σε βάρος μιας μεγάλης μερίδας ανθρώπων είναι θέμα αρχής για το ΑΚΕΛ, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Δεν μπορεί σήμερα το κράτος και η πολιτεία να μεταχειρίζεται τους εργαζόμενους με διαφορετικό τρόπο, ιδιαίτερα όταν αυτοί ασκούν τα ίδια καθήκοντα με βαρυσήμαντες μάλιστα ευθύνες και υποχρεώσεις σε κρίσιμα και κομβικά σημεία».

«Η κυβέρνηση οφείλει να επιδείξει έμπρακτη βούληση και να εστιάσει στις λύσεις. Το ΑΚΕΛ ευνοεί τη συνολικότερη διευθέτηση των προβλημάτων που παρουσιάζονται σήμερα, κάτι που θα λειτουργήσει μάλιστα προς όφελος της λειτουργικότητας και της παραγωγικότητας της κρατικής μηχανής. Ως προς αυτή την κατεύθυνση το ΑΚΕΛ, όπως πάντα, θα συμβάλει εποικοδομητικά στις προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.