ΑΚΕΛ: Γιατί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν λέει όλη την αλήθεια για τον χάρτη του εδαφικού;

Έλα στο Google News

«Προκύπτουν συγκεκριμένα ερωτήματα από τη συνέντευξη του Προέδρου στο Φιλελεύθερο» τονίζει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, σε σημερινές του δηλώσεις για το Κυπριακό .

Ο κ. Κουκουμάς υπογραμμίζει ότι «ενόσω ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιμένει να μην βρίσκει λάθος στους χειρισμούς του στο Κυπριακό τα πράγματα θα γίνονται ολοένα και χειρότερα».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ σημειώνει τα εξής ερωτήματα από τη συνέντευξη του Νίκου Αναστασιάδη στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Αναλυτικά:

  1. Το αφήγημα του Προέδρου για το 2017, στο οποίο ακόμα επιμένει, δεν υιοθετείται από τη διεθνή κοινότητα  και η αξιοπιστία της ε/κ κοινότητας πάσχει διεθνώς. Αυτό το παραδέχθηκε σε χθεσινή του συνέντευξη ο ίδιος ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής, ο κ. Μαυρογιάννης, έστω κι αν επιμένει κι αυτός στο αφήγημα Αναστασιάδη. Γιατί συμβαίνει αυτό και ποιος ευθύνεται;
  2. Εδώ και 4 χρόνια ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση δεν είπαν λέξη για την Έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ μετά το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά, στην οποία εκθειάζει την Τουρκία και επιμερίζει στις δύο κοινότητες τις ευθύνες. Γιατί δεν την αμφισβήτησε τόσα χρόνια και γιατί θυμήθηκε τώρα; Πρέπει επίσης να απαντήσει ο Πρόεδρος που προφανώς επιλέγει τη σύγκρουση με το ΓΓ του ΟΗΕ, πού αλλού στον πλανήτη θα αποταθεί η Κύπρος για το Κυπριακό, αν όχι στον ΟΗΕ;
  3. Γιατί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν λέει όλη την αλήθεια για το χάρτη του εδαφικού; Ο χάρτης που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων. την Αμμόχωστο υπό ε/κ διοίκηση αποσύρθηκε από την τουρκοκυπριακή πλευρά επειδή ο κ. Αναστασιάδης είχε αποσύρει προηγουμένως τη σύγκλιση για τη θετική ψήφο και την αποτελεσματική συμμετοχή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, δηλώνει επιπλέον ότι δοκιμάστηκαν διάφορες συνταγές από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και καμιά δεν απέτρεψε τα νέα τετελεσμένα από την κατοχική δύναμη.

«Δεν είναι δυνατόν να σταυρώσουμε τα χέρια την ώρα που το δίδυμο Ερντογάν-Τατάρ μεθοδεύει και προωθούν τη διχοτόμηση της πατρίδας μας» προσθέτει επίσης ο κ. Κουκουμάς, ενώ υπογραμμίζει ξανά ότι το ΑΚΕΛ είχε και έχει τη θέση ότι απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα και την ιταμή αξίωση για λύση δύο κρατών, η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να αντιτάξει πειστικά και αποφασιστικά τη συνέπεια της για λύση στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο, για συνομιλίες από το σημείο που διακόπηκαν  το 2017.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.