ΑΚΕΛ: H προσπάθεια δίωξης από την κυβέρνηση Αναστασιάδη παραπέμπει σε άλλες εποχές

Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του καλεί για ακόμη μία φορά το Υπουργείο Παιδείας να τερματίσει την πειθαρχική έρευνα εις βάρος του καθηγητή, καθώς οι κατηγορίες του Υπουργείου Παιδείας σε βάρος του καθηγητή Τέχνης Γιώργου Γαβριήλ –όπως δημοσιεύονται σήμερα στον Τύπο- επιβεβαιώνουν ότι πειθαρχική έρευνα που διέταξε το Υπουργείο στρέφεται σε βάρος της καλλιτεχνικής δημιουργίας και του περιεχομένου της.

Το ΑΚΕΛ προσθέτει στην ανακοίνωση του:
«Το Υπουργείο Παιδείας έχει ξεθάψει μια νομοθεσία του 1969 που αφορά σε «δυσφήμιση της εκπαιδευτικής υπηρεσίας» προκειμένου να δικαιολογήσει τη λογοκρισία και τη δίωξη σε βάρος του καθηγητή. Πώς ακριβώς έχει δυσφημιστεί η εκπαιδευτική υπηρεσία, από έργα που δημιουργήθηκαν και παρουσιάστηκαν εκτός επαγγελματικού και εκπαιδευτικού χώρου; Είναι φανερό ότι η πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε και συνεχίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, με προφανή στόχο να διωχθεί ο καθηγητής, ικανοποιώντας μεταξύ άλλων και τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος ζήτησε την απόλυση του καθηγητή. Ψεύδεται το Υπουργείο Παιδείας όταν ισχυρίζεται ότι δεν διώκει την καλλιτεχνική έκφραση και το περιεχόμενο των έργων. Άλλωστε στην πρώτη ανακοίνωση του το Υπουργείο έκανε λόγο για την «αλγεινή εντύπωση που προκαλούν ζωγραφιές» «προσβολή του δημοσίου αισθήματος» και «κλίμα μισαλλοδοξίας μέσα στην μαθητική κοινότητα» κλπ».

Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει ότι τα έργα του καθηγητή είναι στην ελεύθερη κρίση του κάθε πολίτη. Όμως, η πειθαρχική έρευνα και η προσπάθεια δίωξης του καλλιτέχνη από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού της κυβέρνησης Αναστασιάδη είναι απαράδεκτη και παραπέμπει σε άλλες εποχές. Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να τερματίσει την πειθαρχική έρευνα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.