Με αφορμή την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της ΑΡΚ για την κριτική που άσκησε ο δημοσιογράφος Κώστας Κωσταντίνου στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων μετά τις περιβόητες δηλώσεις του προηγουμένου για τη θανατηφόρα πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, το ΑΚΕΛ παρεμβαίνει αναφέροντας ότι αποτελεί πρόκληση στον ορθολογισμό και τη δημοκρατία η ενέργεια της ΑΡΚ.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «με την απόφαση της η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης στρέφει την κοινωνία στο μεσαίωνα και προκαλεί πολλά ερωτηματικά για το σκεπτικό και τα κίνητρά της. Ρόλος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης θα έπρεπε να είναι η προάσπιση της ελεύθερης έκφρασης και όχι η απαράδεκτη επιβολή λογοκρισίας».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο και αναρτήσεις στο διαδίκτυο η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης έχει παρέμβει αυτεπάγγελτα εναντίον δημοσιογράφου καλώντας τον να δώσει εξηγήσεις για την κριτική που άσκησε στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων. Η κριτική του δημοσιογράφου αφορούσε τις αναφορές του Μητροπολίτη Καλαβρύτων ότι η πυρκαγιά στο Μάτι στάλθηκε από τον Θεό επειδή ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι άθεος.
Αποτελεί πρόκληση στον ορθολογισμό και τη δημοκρατία η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης να επιδιώκει να απαγορεύσει την κριτική σε τέτοιου είδους δηλώσεις. Με την απόφαση της η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης στρέφει την κοινωνία στο μεσαίωνα και προκαλεί πολλά ερωτηματικά για το σκεπτικό και τα κίνητρά της.
Ρόλος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης θα έπρεπε να είναι η προάσπιση της ελεύθερης έκφρασης και όχι η απαράδεκτη επιβολή λογοκρισίας.

Ο δημοσιογράφος Κώστας Κωνσταντίνου, αναφερόμενος στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, διερωτάται ενα θα ακολουθήσουν και άλλοι που θα ακολουθήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνάδελφος δημοσιογράφος, αποκάλυψε την απόφαση της Αρχής μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook αναφέροντας μάλιστα ότι έχει στοχοποιηθεί από μέλη της Αρχής εδώ και πολύ καιρό.