ΑΚΕΛ: Η Ελεγκτική Υπηρεσία έπραξε αυτό που οφείλει – Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη η κυβέρνηση

Η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αφήνει εκ νέου ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη την κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού, η οποία φαίνεται να τα έχει κάνει όλα σε σχέση με την βιομηχανία των χρυσών διαβατηρίων, διασύροντας επαναλαμβανόμενα την χώρα μας διεθνώς.

Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο, να αναλάβουν έμπρακτα τις ευθύνες τους για τη διαμόρφωση, υπεράσπιση αλλά και την οικογενειακή ή προσωπική εκμετάλλευση από κάποιους εξ’ αυτών, του σαθρού, όπως αναφέρει, προγράμματος τιμητικών πολιτογραφήσεων.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Γιώργος Λουκαίδης καλεί τον Γενικό Εισαγγελέα να προχωρήσει σε ποινική έρευνα, στη βάση των ευρημάτων της έκθεσης της ελεγκτικής Υπηρεσίας αντί εμμέσως να απειλεί τον Γενικό Ελεγκτή για τη δημοσιοποίηση της.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν έπραξε τίποτα περισσότερο από αυτό που οφείλει με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους τονίζει ο κ. Λουκαίδης.

Το ίδιο έπραξε, είπε, χωρίς να προκύψει κανένα θέμα, και τον περασμένο Σεπτέμβριο σε σχέση με τις 5 πολιτογραφήσεις που δειγματοληπτικά εξέτασε, δημοσιοποιώντας το σχετικό πόρισμα, ενώ είχε ήδη διοριστεί η ερευνητική επιτροπή.