ΑΚΕΛ: Οι ΗΠΑ, η τελευταιές που μπορούν να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η κυβέρνηση Τραμπ, ενθαρρύνει ανοιχτά την πολιτική του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων, την κατοχή, των εποικισμών, τις δολοφονίες αμάχων, τον απάνθρωπο αποκλεισμό της Γάζας τονίζει με ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:


 

Η προχθεσινή ανακοίνωση των ΗΠΑ για αποχώρηση τους από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ με τη δικαιολογία ότι είναι «προκατειλημμένο αρνητικά ενάντια στο Ισραήλ» έρχεται να προστεθεί στην αποχώρηση των ΗΠΑ από την UNESCO με την ίδια δικαιολογία, στην απόσυρση τους από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν κατ’ απαίτηση του Ισραήλ και στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του ισραηλινού κράτους κατά παράβαση των Ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση Τραμπ, ενθαρρύνει ανοιχτά την πολιτική του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων, την κατοχή, των εποικισμών, τις δολοφονίες αμάχων, τον απάνθρωπο αποκλεισμό της Γάζας.

Παράλληλα, η απόφαση των ΗΠΑ έρχεται σε συνέχεια των δραματικών σκηνών από τα κέντρα κράτησης παιδιών μεταναστών, αφού οι αμερικανικές αρχές εδώ και μερικούς μήνες εφάρμοζαν μια αποκρουστική πολιτική διαχωρισμού των παιδιών από τους γονείς τους και κράτησης τους σε μεγάλα κλουβιά. Είναι λοιπόν –υπό μία έννοια- αναμενόμενο μια χώρα με τέτοια κυβέρνηση να μην έχει θέση στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Επιβεβαιώνεται ξανά ότι οι ΗΠΑ είναι η τελευταία χώρα στον κόσμο που δικαιούται να παραδίδει μαθήματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το ΑΚΕΛ ενώνει τη φωνή του με το παγκόσμιο κύμα καταδίκης της πολιτικής Τραμπ τόσο στο εσωτερικό όσο και στις διεθνείς σχέσεις των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.