“Και οι δύο Εκθέσεις αποκαλύπτουν την πλήρη απουσία ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής που έχει ως αποτέλεσμα η χώρα μας να εκτίθεται στην Ευρώπη και διεθνώς ως ένας τόπος, όπου ευάλωτες ομάδες μένουν απροστάτευτες, οι διεθνείς συμβάσεις δεν γίνονται σεβαστές και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΚΕΛ.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού καλείται να αποφασίσει αν όντως θέλει η Κύπρος να είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα είδαν το φως της δημοσιότητας δύο Εκθέσεις, μία της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων των Δικαιωμάτων του Παιδιού για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών άτυπων μεταναστών με μακροχρόνια παραμονή στην Κύπρο και μία της Υπάτης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες. Και οι δύο Εκθέσεις αποκαλύπτουν την πλήρη απουσία ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής που έχει ως αποτέλεσμα η χώρα μας να εκτίθεται στην Ευρώπη και διεθνώς ως ένας τόπος, όπου ευάλωτες ομάδες μένουν απροστάτευτες, οι διεθνείς συμβάσεις δεν γίνονται σεβαστές και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται.

Η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο Υπουργός Εσωτερικών θα πρέπει να προβληματιστούν σοβαρά για την κατάσταση που εκθέτει την Κύπρο και να λάβουν τα δέοντα μέτρα.