ΑΚΕΛ: Η κοινωνία πληρώνει την απραξία της Κυβέρνησης στην Ενέργεια

Η κοινωνία καλείται για άλλη μια φορά να πληρώσει το αυξημένο κόστος στο ηλεκτρικό ρεύμα αποτέλεσμα εννιά χρόνων απραξίας και αναβλητικότητας της Κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ στην έλευση φυσικού αερίου και την εισαγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην οικονομία, αναφέρει με δήλωση του το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Χάρης Πολυκάρπου.

«Εδώ και χρόνια το ΑΚΕΛ στη Βουλή αλλά και δημόσια έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και έχει στείλει σειρά υπομνημάτων προς τα αρμόδια Υπουργεία. Όλα όμως έχουν συναντήσει την άρνηση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε αποφάσεις και ενέργειες, εξυπηρετώντας τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και φορτώνοντας το κόστος στους καταναλωτές και την κοινωνία».

Όπως τονίζει, η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη και στα καύσιμα.


«Και εδώ η Κυβέρνηση έχει επιδείξει ασύγγνωστη αμέλεια. Όταν ήταν στην αντιπολίτευση έστηναν τηλεοπτικά σόου σε σταθμούς βενζίνης. Σήμερα, μετά από εννιά χρόνια στη διακυβέρνηση του τόπου δεν έκαναν τίποτε για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα».

«Αν συνυπολογιστεί και το αυξημένο κόστος σε βασικά αγαθά και πρώτες ύλες που καταγράφεται διεθνώς, όλα συνηγορούν στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το ΑΚΕΛ θα επαναφέρει το θέμα στη Βουλή και θα επιμένει για την ανάγκη ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τη μείωση του κόστους ενέργειας».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.