ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση άφησε τους καταναλωτές έρμαιο στην ακρίβεια

Όταν ο κ. Αναστασιάδης υποστηρίζει ότι οι αυξήσεις σε βασικά είδη και τρόφιμα είναι παγκόσμιο φαινόμενο γνωρίζει ότι λέει τη μισή αλήθεια. Η άλλη μισή αλήθεια είναι τα όσα έπρεπε να κάνει και δεν έκανε η κυβέρνηση του, αφήνοντας τους καταναλωτές έρμαιο στην ακρίβεια, αναφέρει με δήλωση του ο Χάρης Πολυκάρπου, μέλος του Π.Γ του ΑΚΕΛ.

«Ο κ. Αναστασιάδης γνωρίζει ότι οι αυξήσεις τιμών στην ηλεκτρική ενέργεια είναι αποτέλεσμα της δικής του αποτυχίας. Της αδυναμίας να φέρει Φυσικό Αέριο για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής αλλά και της απουσίας ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τις ΑΠΕ, ενέργειες που θα μείωναν σημαντικά το κόστος ενέργειας».

«Γνωρίζει επίσης ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού άφησε την κοινωνία απροστάτευτη απέναντι στις αυξήσεις το τομέα των καυσίμων αφού πρώτο, δεν εφάρμοσε τις εισηγήσεις μελέτης που έγιναν επί ημερών της για μείωση του κόστους καυσίμων, δεύτερο απέτυχε να προωθήσει εναλλακτικές μορφές καυσίμων όπως ο ηλεκτρισμός και το υγραέριο και τρίτο συνεχίζει να διατηρεί στρεβλώσεις που αυξάνουν ακόμα περισσότερο τις τιμές, όπως η επιβολή ΦΠΑ επί του Φόρου Κατανάλωσης», τονίζει ο κ. Πολυκάρπου.

«Και ούτε πρέπει να ξεχνά τα όσα έγιναν στον κλάδο των Σιτηρών. Με απόφαση της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού διαλύθηκε η Επιτροπή Σιτηρών Κύπρου και έμεινε ο τόπος χωρίς στρατηγικά αποθέματα, απαραίτητα για ν’ αντιμετωπιστούν οι σημερινές ελλείψεις».

Όσο όμως ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση Συναγερμού ξεχνούν -ή κάνουν πως ξεχνούν- την απραξία τους, η κοινωνία συνεχίζει να φορτώνεται την ακρίβεια. Θα πρέπει να αντιληφθούν έστω και τώρα ότι έχουν την ευθύνη να δώσουν απαντήσεις και λύσεις στην κοινωνία, αναφέρει ο κ. Πολυκάρπου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.