Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ σφυρίζει αδιάφορα για το θέμα της στέγασης στην Κύπρο και δεν συγκινείται ούτε κινητοποιείται, αναφέρει το ΑΚΕΛ δια μέσω του εκπροσώπου του, Στ. Στεφάνου.

Σχολιάζοντας σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Στ. Στεφάνου τόνισε ότι τα προβλήματα στον τομέα της στέγασης οξύνονται μέρα με τη μέρα, αλλά η κυβέρνηση αρνείται να λάβει μέτρα.

«Η δημοσιοποίηση της Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την στέγη έρχεται να επιβεβαιώσει τις τραγικές διαστάσεις που παίρνει στην Κύπρο το πρόβλημα της στέγασης. Τόσο από πλευράς κόστους όσο και από πλευράς ποιότητας», πρόσθεσε.

«Σύμφωνα με την εν λόγω Έκθεση η στέρηση στέγασης αυξήθηκε κατά 4% μέσα στο 2017, το δε ποσοστό των φτωχών νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ποιότητας στη στέγασή τους έφτασε σχεδόν το 47%.
Το πρόβλημα, λοιπόν, είναι γενικότερο και αφορά ειδικότερα τη νέα γενιά και τα μικρομεσαία στρώματα που δυσκολεύονται να αποκτήσουν στέγη. Επτά στους δέκα νέους και οκτώ στις δέκα νέες εξακολουθούν να διαμένουν με τους γονείς τους ακριβώς επειδή δεν μπορούν να αγοράσουν ή να νοικιάσουν δικό τους σπίτι», είπε ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ.

«Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ σφυρίζει αδιάφορα.
Δεν συγκινείται.
Δεν κινητοποιείται.
Δεν κάνει τίποτα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αντιθέτως το επιδεινώνει με τις πολιτικές επιλογές για τις οποίες κατά τα άλλα υπερηφανεύεται: Χρυσά διαβατήρια, εμπόριο ιθαγενειών, πανάκριβοι ουρανοξύστες.
Επιλογές δηλαδή που ενθαρρύνουν την κερδοσκοπία, εκτινάσσουν στα ύψη τις τιμές των ακινήτων και τελικά εκθέτουν την Κύπρο διεθνώς.
Οι συνέπειες είναι μοιραίες: Υποβάθμιση της ποιότητας των νέων ζευγαριών και των οικογενειών τους. Και το χειρότερο, αναλγησία που κτυπάει κόκκινο. Σαν κι αυτήν που χαρακτήριζε τα σχόλια του Υπουργού Οικονομικών κυρίου Χάρη Γεωργιάδη, όταν έριχνε την ευθύνη στους νέους για το ύψος των ενοικίων επειδή όπως είπε οι νέοι προτιμούν να ενοικιάσουν αντί να αγοράσουν σπίτι. Λες και τους απέμεινε δικαίωμα στην επιλογή. Πρόκειται για αδυναμία των νέων να αγοράσουν σπίτι».