ΑΚΕΛ: «Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη έδωσε 6 χιλιάδες διαβατήρια και η Επ. Καλογήρου δεν ασχολήθηκε»

«Η Επιτροπή δεν ασχολήθηκε με τις εκατοντάδες αιτήσεις πολιτογραφήσεων που υπέβαλαν γραφεία συνδεδεμένα με τον Νίκο Αναστασιάδη και μέλη της κυβέρνησής του»

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα (29/12) το μεσημέρι το πόρισμα Καλογήρου για το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων, ένα πόρισμα το οποίο δεν ικανοποιεί την καθολική απαίτηση της κοινωνίας, όπως τονίζει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

Απαίτηση της κοινωνίας η οποία είναι η πλήρη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών σε όσους οργάνωσαν, έστησαν και εκμεταλλεύτηκαν τη βιομηχανία πώλησης χρυσών διαβατηρίων.

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η Έκθεση Καλογήρου για το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων

Από τρία «φίλτρα» θα περάσουν τα πορίσματα πριν δοθούν στη δημοσιότητα

Όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ το βασικό πρόβλημα με την Επιτροπή Καλογήρου είναι όλα εκείνα με τα οποία δεν ασχολήθηκε.

Το ΑΚΕΛ προσθέτει:

«Η Επιτροπή αυτή, που διορίστηκε από την κυβέρνηση Αναστασιάδη μετά από τη διεθνή κατακραυγή σε βάρος της Κύπρου, έλαβε εντολή να εξετάσει όλες τις πολιτογραφήσεις της περιόδου 2008-2018. Τελικά εξέτασε 12 περιπτώσεις που αφορούσαν 40 περίπου πρόσωπα. Επισημαίνεται όμως ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη έδωσε πάνω από 6 χιλιάδες κυπριακά διαβατήρια. Βέβαια το μείζον ζήτημα που προκύπτει γύρω από τη βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων δεν χρειάζεται έρευνες και ερευνητικές για να διαπιστωθεί. Είναι η κραυγαλέα και αυταπόδεικτη σύγκρουση συμφέροντος που αφορά στον ίδιο τον Πρόεδρο και μια σειρά μελών της κυβέρνησής του. Η Επιτροπή δεν ασχολήθηκε με τις εκατοντάδες αιτήσεις πολιτογραφήσεων που υπέβαλαν γραφεία συνδεδεμένα με τον Νίκο Αναστασιάδη και μέλη της κυβέρνησής του».

Στην ανακοίνωση του για το πόρισμα Καλογήρου το ΑΚΕΛ συμπληρώνει:

«Καμιά έρευνα και καμιά ερευνητική επιτροπή δεν μπορεί να ανακαλύψει την πολιτική ηθική και την πολιτική ευθιξία που θα έπρεπε να διέθετε ο κ. Αναστασιάδης και τα στελέχη της κυβέρνησής, οι οποίοι, ακόμα και τώρα αρνούνται να αναλάβουν την παραμικρή ευθύνη και να απολογηθούν στο λαό».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy