ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση δεν έχει και δεν προσφέρει λύσεις προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας

Η παρουσίαση και η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, που έγινε χθες στην Επιτροπή Οικονομικών, επιβεβαίωσε την αντίληψη που έχουμε σε σχέση με την πολιτική της κυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμούμ αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Νέες Δυνάμεις, Στέφανος Στεφάνου

Η κυβέρνηση δεν ανησυχεί και δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα που παρουσιάζει η κυπριακή οικονομία, συμπληρώνει ο Στ. Στεφάνου.

Πρώτο, δεν ανησυχεί η κυβέρνηση για τις ανισορροπίες που παρουσιάζει το μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθείται καθώς επίσης και για τις φούσκες που δημιουργούνται και απειλούν την οικονομία, αναφέρει.

Δεύτερο, η κυβέρνηση δεν ανησυχεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τραπεζικό σύστημα. Τρίτο, η κυβέρνηση δεν ασχολείται για την απορρύθμιση που έχει προκληθεί στην αγορά εργασίας, δεν την ενδιαφέρει η κοινωνική ανασφάλεια, οι χαμηλοί μισθοί, η κατάργηση δικαιωμάτων των εργαζομένων στο χώρο της αγοράς εργασίας, προσθέτει ο Στ. Στεφάνου.

Επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν ανησυχεί, επίσης, για τη μείωση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας. Δεν ανησυχεί για το γεγονός ότι ολιγοπώλια και καρτέλ μεγάλων εταιρειών επιβάλλουν ακρίβεια σε σημαντικά αγαθά. Η κυβέρνηση δεν ανησυχεί για τη διαφθορά και τη διαπλοκή που ενισχύεται στην χώρα μας εξ ου και η κατρακύλα στους σχετικούς δείκτες.

Προσθέτει ότι η κυβέρνηση επίσης δεν ενδιαφέρεται για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας. Θεωρεί ότι ως δια μαγείας αυτά θα επιλυθούν μέσα από την ανάπτυξη της οικονομίας. Για αυτό και η κυβέρνηση δεν προβλέπει καμία ουσιαστική πολιτική για στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, για προστασία βασικών κοινωνικών αγαθών, όπως είναι η στέγη, η υγεία, η παιδεία.

Καταλήγοντας λέει ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να προστατεύσει την εργασία, τουναντίον λειτουργεί υποσκαπτικά και δεν θεωρεί τυχαίο, γιατί η Κύπρος είναι στις πρώτες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της κοινωνικής ανισότητας, στον κίνδυνο της φτώχειας, στην κατρακύλα των μισθών. Η κυβέρνηση προκαλεί όλα αυτά τα προβλήματα με τις αντιλαϊκές πολιτικές που επιβάλλει.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.