ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση κατόρθωσε και πάλι να διχάσει – Να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα όλων

Παρόμοια μέτρα και σε άλλες χώρες η δικαιολογία του κυβερνητικού εκπροσώπου

Παρά τη συσσωρευμένη εμπειρία της από τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, η κυβέρνηση κατόρθωσε και πάλι να διχάσει, να απογοητεύσει και να θυμώσει την κοινωνία, αναφέρει σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται περί κατορθώματος, καθώς η κυβέρνηση «θα έπρεπε να είχε διδαχτεί από λάθη που έκανε για να μην τα επαναλάβει. Δυστυχώς τα έχει επαναλάβει».


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΟ κ. Στεφάνου επισημαίνει πως η κυβέρνηση εξήγγειλε εκ νέου μέτρα «που κάποια από αυτά είναι αντιφατικά, κάποια και ακατανόητα. Την ίδια ώρα, είναι φανερό ότι έχει προχωρήσει στην εξαγγελία μέτρων χωρίς επαρκή διαβούλευση και χωρίς δημόσια να δώσει την απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση», προσθέτει. Σημειώνει πως τα μέτρα εξαγγέλθηκαν «χωρίς να προηγηθεί συγκεκριμένη προσπάθεια για να ενημερώσει και να προτρέψει τον κόσμο να εμβολιαστεί».

Επιπλέον, υπογραμμίζει το γεγονός ότι η εξαγγελία μέτρων έγινε χωρίς η κυβέρνηση να προβεί σε «ουσιαστική στήριξη των δημοσίων νοσηλευτηρίων». Επίσης, εξήγγειλε νέα μέτρα χωρίς να προβλέψει εξαγγελία μέτρων στήριξης για όλους όσοι θα πληγούν από τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί, συμπληρώνει.

Επισημαίνει πως το ΑΚΕΛ είναι υπέρ του εμβολιασμού και προτρέπει τον κόσμο να εμβολιαστεί. «Την ίδια ώρα, θα πρέπει να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα όλων, περιλαμβανομένων και αυτών που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, δεδομένου βέβαια ότι αυτοί που δεν θα εμβολιαστούν πρέπει να παίρνουν και μέτρα αυτοπροστασίας για να μην κινδυνεύουν οι υπόλοιποι. Τα δικαιώματα του ενός φτάνουν μέχρι του σημείου που δεν επηρεάζονται τα δικαιώματα των άλλων», σημειώνει και καταλήγοντας προτρέπει ξανά τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Προκειμένου να απαντήσει στο ΑΚΕΛ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, αναφέρεται σε «μηδενιστική ή αντιπολιτευτική τακτική» και προβάλλει το επιχείρημα ότι η μια μετά την άλλη των ευρωπαϊκών χωρών παίρνουν αυστηρά μέτρα, κατηγορώντας το ΑΚΕΛ ότι προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Σημειώνει πως σαν αποτέλεσμα των μέτρων η Κύπρος κατατάσσεται στις πρώτες χώρες που με επιτυχία αντιμετωπίζουν την πανδημία. Επισημαίνει ότι η χώρα μας, με οικονομικό κόστος πέραν των 2 δις, ενίσχυσε τον επιχειρηματικό τομέα και διασφάλισε θέσεις εργασίας χιλιάδων εργαζομένων. Δεν θα υποκύψουμε στο λαϊκισμό, συμπληρώνει, και επισημαίνει πως τα μέτρα στηρίζονται στις απόψεις των επιστημόνων και δεν στρέφονται κατά ομάδων του πληθυσμού, αλλά αντίθετα αποβαίνουν προς όφελος του συνόλου.

Να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα όλων
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, επισημαίνει πως το κόμμα είναι υπέρ του εμβολιασμού και προτρέπει τον κόσμο να εμβολιαστεί. «Την ίδια ώρα, θα πρέπει να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα όλων, περιλαμβανομένων και αυτών που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, δεδομένου βέβαια ότι αυτοί που δεν θα εμβολιαστούν πρέπει να παίρνουν και μέτρα αυτοπροστασίας για να μην κινδυνεύουν οι υπόλοιποι. Τα δικαιώματα του ενός φτάνουν μέχρι του σημείου που δεν επηρεάζονται τα δικαιώματα των άλλων», σημειώνει.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.