ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να καταθέσει νομοσχέδιο για τις πολλαπλές συντάξεις

Το ΑΚΕΛ με δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, Γιώργου Λουκαΐδη, τοποθετείται για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ», αναφορικά με τις πολλαπλές συντάξεις κρατικών και πολιτειακών αξιωματούχων που συνεχίζουν να λαμβάνουν μισθό.

Το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ότι η θέση του παραμένει ότι οι πολλαπλές συντάξεις θα πρέπει να καταργηθούν το συντομότερο δυνατό, γιατί προκαλούν βάναυσα το περί δικαίου αίσθημα του λαού μας.

Ο κ. Λουκαΐδης προσθέτει:

Ως ΑΚΕΛ έχουμε πολλές φορές αναλάβει πρωτοβουλία, αποστέλλοντας σχετικές επιστολές στον Υπουργό Οικονομικών, καλώντας την κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αντιμετωπιστούν τα νομικά προβλήματα που έχουν αναδειχθεί από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου το 2014.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο και άρα δεν είμαστε ακόμα σε θέση να προχωρήσουμε με ασφάλεια στην ψήφιση νομοθεσίας που θα αντιμετωπίζει τα συνταγματικά κωλύματα και θα μπορεί αύριο να σταθεί στα δικαστήρια σε πιθανές προσφυγές.

Καλούμε, με αυτή την ευκαιρία, εκ νέου την Κυβέρνηση να ενεργήσει το συντομότερο δυνατό, καταθέτοντας ενώπιον της Βουλής νομοσχέδιο, το οποίο θα τύχει της επεξεργασίας και του απαραίτητου νομοτεχνικού ελέγχου από την Νομική Υπηρεσία, αφού αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να προχωρήσει η κατάργηση του προκλητικού μέτρου των πολλαπλών συντάξεων.