ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να στηρίξει όσους εξακολουθούν να επηρεάζονται από την πανδημία

Έλα στο Google News

Το ΑΚΕΛ με Γραπτή Δήλωση Αντρέα Καυκαλιά, Βουλευτή ΑΚΕΛ και Προέδρου της Κ.Ε. Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καλεί την Κυβέρνηση να στηρίξει όσους εξακολουθούν να επηρεάζονται από την πανδημία.

Αυτούσια η δήλωση: 

Τα δεδομένα στον τομέα της εργασίας και της απασχόλησης παραμένουν αρνητικά. Οι αναφορές της Eurostat για την αύξηση του δείκτη της ανεργίας στην Κύπρο στο 9.9% το Μάιο του 2021 είναι ενδεικτικές. Η πορεία της οικονομίας και ειδικά οι προβλέψεις για τον τουρισμό δεν είναι ευνοϊκές, γεγονός που εντείνει την πίεση στους εργαζόμενους και στις πολύ μικρές και μικρές, κυρίως, επιχειρήσεις.

Το τελευταίο διάταγμα της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τα σχέδια στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων έχει περιοριστεί, χωρίς καμία διαβούλευση, μόνο στους ανέργους της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, εξαιρουμένων, μάλιστα, των ανέργων του ξενοδοχειακού τομέα στην Επαρχία της Λεμεσού. Έχουν, δηλαδή, αφαιρεθεί από τα σχέδια όλες οι άλλες κατηγορίες των ανέργων.

Επιπλέον, διαπιστώνουμε ότι, από τα Σχέδια Στήριξης εξαιρούνται κατηγορίες αυτοτελώς εργαζομένων, οι οποίοι εξακολουθούν να επηρεάζονται αρνητικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Καλούμε την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων όπως επαναξιολογήσει την απόφαση της και επανεντάξει στο Ειδικό Σχέδιο Στήριξης όλους τους ανέργους που έχασαν την εργασία τους, εξαιτίας της πανδημίας, καθώς και όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που συνεχίζουν να πλήττονται από την πανδημία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.